Dušan Miletić (©MN Press)
Dušan Miletić (©MN Press)

Miletić zablistao u tandemu sa Gasolom i ubacio 25 poena Barsi

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.09.22. | 23:12

Katalonski derbi ipak pripao ekipi Šarunasa Jasikevičijusa, ali u centru pažnje sjajna rola doskorašnjeg košarkaša Partizana

Košarkaši Barselone su se u sklopu priprema sastali sa Đironom. U pitanju nije bio još jedan običan duel sa priprema, već lokalni derbi u okviru polufinala Katalonske lige. Razlika u kvalitetu je na kraju isplivala na površinu, pa je četa Šarunasa Jasikevičijusa serijom 18:2 krajem treće i početkom odlučujuće deonice slomila rivala i upisala trijumf - 88:77.

U centru pažnje je ipak sjajan nastup doskorašnjeg centra Partizana Dušana Miletića. On je često bio na parketu u tandemu sa Markom Gasolom, a gigantu iz komšiluka ubacio je 25 poena!

Izabrane vesti

U dresu Barse debitovali su Tomaš Satoranski, Jan Veseli, Majk Tobi i Nikola Kalinić, ali ih je Miletić sve zasenio. Šutirao je 9/14 iz igre i 3/6 za tri. Nije ipak uspeo da odvede ekipu do pobede.

Đirona se dobro držala, imala i prednost u uvodnoj deonici. Barsa je stekla dvocifren višak sredinom druge, ali to nije slomilo rivala. Početkom treće četvrtine četa iskusnog Aita Renezesa poravnala je rezultat (45:45). Usledila je velika borba sve dok nije proradio Barsin rafal, koji se prelio i na poslednju četvrtinu. Dve trojke Tobija, pridružili su mu se Laprovitola i Abrines i Barsa je serijom 18:2 stgila do 15 poena viška, te tako i rešila pitanje pobednika.

U bitnim trenucima je pobednički mentalitet pokazao i MVP Jadranske lige iz minule sezone. Kalinić je totalno slomio otpor rivala poenima uz faul. Realizovao je dodatno bacanje i odveo Blaugranu na nedostižnih 79:64 pet minuta do kraja.

Miletić je bio jedini raspoložen u poraženoj ekipi. Dvocifren je bio još samo Kameron Tejlor sa 10 poena.

Kalinić je na debiju u Kataloniji ubacio devet poena. Satoranski je kao debitant dodao 13, dok su se Tobi i Veseli takođe odlično pokazali sa po 10 poena. Rokas Jokubaitis je upisao 12. Za Barsu nisu nastupili Nikola Mirotić, Kori Higins, Serhi Martinez i Sertač Šanli što dovoljno govori koliko opcija Jasikevičijus ima na raspolaganju.

Barselona: Kjurik 3, Nadži 6, Kaisedo, Jokubaitis 12, Tobi 10, Abrines 9, Laprovitola 9, Satoranski 13, Kalinić 9, Veseli 10, Pauli, Da Silva 7

Đirona: Gasol 6, Garino, Hanžlik 5, De Pablo 4, Bursać 2, Miletić 25, Kolom 5, Prkačin 7, Figeras 3, Tajlor 10, Martinez 8, Fjelerup 2


tagovi

Dušan MiletićKK ĐironaKK BarselonaNikola Kalinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara