(©MN press)
(©MN press)

Milojević menja Kokoškova u duelu sa Gruzijom

Vreme čitanja: 1min | sub. 30.01.21. | 10:06

Zbog obaveza u Fenerbahčeu, selektor će propustiti meč sa Gruzinima, ali će se vratiti na duel sa Švajcarcima

Reprezentacija Srbije će opet osetiti posledice zbog neusklađenosti kalendara FIBA i Evrolige, ali ovog neće izostati zbog igrači iz Evrolige, već i selektor, doduše "samo" sa jednog meča u "balonu" u Tbilisiju (19-21. februar) gde Orlove očekuju odlučujući dueli za plaman na Evrobasket 2022.

Naime, zbog duela Fenerbahčea sa Albom koji se igra 19. februara selektor Igor Kokoškov biće u obavezi da bude Istanbulu, pa neće moći da vodi Orlove protiv Gruzina koji se nigra istog dana, već će to učiniti njegov pomoćnik Dejan Milojević.

Izabrane vesti

Kokoškov će biti opet na selektorskom mestu u duelu sa Švajcarcima (21. februar).

Selektor će 15. februara biti na okupljanju reprezentacije koja dan kasnije kreće u Gruziju. Radiće sa reprezentativcima do 18. februara kada se vraća u Istanbul, a dva dana kasnije opet će doći u Tbilisi kako bi seo na selektorsku klupu u duelu sa Švajcarskom.

"Naš selektor sve čini da bude na klupi reprezentacije, ali tog dana Fenerbahče ima utakmicu, što je u ovom slučaju viša sila. Da ne ponavljam dubinu problema koje FIBA ima sa Evroligom u kojoj si državni timovi, pa i naš, kolateralna šteta", objasnio je za "Sportski žurnal" potpredsednik KSS zadužen za mušku košarku Nenad Krstić.

Selekciji Srbije je neophodna jedna pobeda u dva pomenuta meča da bi izvadila vizu za Evrobasket 2022.


tagovi

Igor KokoškovDejan MilojevićKSSkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara