Nikola Milutinov (©Starsport)
Nikola Milutinov (©Starsport)

Milutinov i Davidovac zaključali reket, blistao povratnik u CSKA: Antonov slomio Uniks u finišu

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 18:11

Armejci pobedom otvorili VTB Superkup

Prognani su ruski klubovi iz Evrolige i Evrokupa, izolovani su od ostatka sveta, ali VTB liga liga, svojevremeno najjača u Evropi, na uzbudljivosti neće izgubiti. Na otvaranju VTB Superkupa, na kome će učestvovati i Partizan i Mega, moskovski CSKA strepeo je do finiša i, ipak, uspeo da sačuva vođstvo i napravi prvi korak ka osvajanju novog trofeja.

Uniks iz Kazanja mučio je Armejce, unosio nervozu i nije im dao ni trenutak da predahnu, držao ih je pod tenzijom, ali za moskovske tornjeve nije imao rešenje. Zaključali su reket Nikola Milutinov, Anton Astapkovkovič i Semen Antonov oterali su tim Velimira Perasovića od koša i naterali ga da se osloni na dalekometnu paljbu, a ona nije najbolje služila Uniks. Antonov ne samo da je odradio rudarski deo posla, nego je i u završnici sa poludistance zamrsio mrežicu i izrastao u meč-vinera na premijeri – 76:71.

Izabrane vesti

Nadmoćan je bio CSKA iz Moskve pod košem – kombinovano sakupio 45 ofanzivnih i defanzivnih skokova naspram 29 koliko ih je imao rival – bio je dominantan i u ostalim segmentima, ali mu nije polazilo za rukom da definitivno slomi otpor Uniksa. Ponajviše jer je Armejcima stao šut u kvartalu odluke, drastično su im opali procenti šuta, a Velimir Perasović dobio je „pravog“ Džejlena Rejnoldsa i Darila Mejkona, koji su uz Luja Labejrija bili dvocifreni.

Tražio je Uniks poene sa distance, jednu trojku ubacio je i Nenad Dimitrijević, dok je CSKA išao u meso i spuštao loptu na Nikolu Milutinova i Antona Astapkoviča, povratnika u Moskvu posle pet godina. Razgrtao je srpski centar čuvare, sakupio 13 poena – 4/9 za dva i 5/7 sa penala – i šest skokova, a Astapkovič je zastao nadomak dabl-dabla. Sa 18 poena i devet skokova vodio je Moskovljane do pobede.

Veliki posao pod košem obavio je Semen Antonov, uvatio je osam lopti pod obručima, a minutažu je dobro iskoristio i Dejan Davidovac. Nije preterano forsirao, upisao je tri poena – iz igre leđnom tehnikom – i sakupio šest skokova u meču u kome je makedonski strateg Emil Rajković secirao minutažu i postepeno uvodio najbolje igrače u ritam za nastavak VTB Superkupa.

Velimir Perasović nije bio spreman za kvalitetno šutersko veče Artjoma Komolova, koji je bio jedini igrač CSKA sa dve ubačene trojke, dok su u uniksu po dva puta precizni van liniji 6,75 bili Džejlen Rejnolds – bio najefikasniji akter meča sa 20 poena – i Daril Mejkon, strelac 12 poena.

VTB SUPERKUP

Septembar 22

CSKA - UNIKS 76:71

/Astapkovič 18 - Rejnolds 20/

19.00: (1,20) Partizan (19,0) Lokomotiva Krasnodar (5,00)

Septembar 23

16.00 Zenit – Lokomotiva

19.00 CSKA – Mega

Septembar 24

16.00 UNIKS – Mega

18.30 Zenit – Partizan

Septembar 25

13.00 – meč za 5. mesto

16.00 – meč za 3. mesto

19.30 – finale


tagovi

VTB SuperkupUNIKS KazanjKK CSKA MoskvaNikola MilutinovDejan DavidovacNenad DimitrijevićVelimir Perasović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara