Milutinov: Nije trebalo da skidamo nogu s gasa, mislili smo da je meč gotov

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.01.24. | 23:43

Utisci centra Olimpijakosa posle važne pobede u Evroligi

Srpski centar Nikola Milutinov bio je na visini zadatka u pobedi svoje ekipe nad Olimpijom Milano, ali smatra da on i njegovi saigrači nisu smeli da dopuste protivniku da se vrati u život.

Klub iz Pireja je u finišu trećeg perioda imao +15, držao dvocifrenu prednost i tokom četvrtog kvartala, ali je usledila serija gostiju i izjednačenje na 74:74. Ipak, usledila je serija domaćina 5:0 i overa 10. pobede u sezoni.

Izabrane vesti

Milutinov je postigao 13 poena i imao pet skokova za 19 minuta na parketu.

"Ceo tim je odigrao dobro, ne samo ja. Najvažnija je pobeda koju smo ostvari. Znamo koliko će biti težak nastavak sezone i želimo da ostvarimo što više pobeda", rekao je Milutinov posle meča.

Podrška navijača je bila izuzetna, čak i onda kada nije išlo.

"To mi je mnogo značilo, dala energiju i bilo poseban podsticaj s obzirom da nisam dobro počeo. To je ono što mi je bilo neophodno da poboljšam svoj učinak".

A onda o padu igre u završnici meča.

"Mislili smo da je meč gotov i opustili se. Evroliga je teško takmičenje i morate biti koncentrisani do kraja utakmice. Na kraju smo dobro reagovali, ali nije trebalo da ugrozimo pobedu. Bili smo na +15 i nije trebalo da skidamo nogu s gasa, već da nastavimo istim tempom".

Srpski reprezentativac smatra da je daleko od svog maksimuma.

"Mislim da imam mnogo prostora za napredak, još uvek nisam na željenoj tački u takmičarskom smislu kao što sam bio prošlog leta. Moram još da radim", poručio je Milutinov.


tagovi

KK OlimpijakosOlimpija MilanoNikola Milutinov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara