Nikola Milutinov (©Star Sport)
Nikola Milutinov (©Star Sport)

Milutinov ponovo najdominantniji: Skok nedostajao za dabl-dabl, CSKA i dalje bez poraza

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.01.23. | 22:15

Lokomotiva iznenadila Zenit, Barford vodio Lokose sa 22 poena, solidni Rade Zagorac u pobedi Avtodora

Počeo je drugi krug VTB lige, a moskovski CSKA nastavio je tamo gde je stao u prvom. Posle besprekornog učinka sa 22 pobede u nizu, Armejci su i na otvaranju nastavka takmičenja slavili i to ubedljivo protiv MBA Moskve – 94:70 (20:19, 27:15, 21:16, 26:20).

Tradicionalno, najuticajniji igrač u pobedi domaćeg sastava bio je Nikola Milutinov sa 15 poena i devet skokova, uz dve asistencije i jednu ukradenu loptu za nepunih 18 minuta. Dejan Davidovac je na terenu proveo petnaest i po minuta i imao pet poena i dva skoka. Aleksej Šved je za 15 poena ispalio 11 trojki i bio precizan tri puta, a dve uhvaćene lopte i tri dodavanja nedostajala su mu za tripl-dabl. Najefikasniji je bio Livio Žan Šarl sa poenom više, dok je prošlosezonski šuter Partizan Mozzart Beta Dalas Mur imao 12 poena. Kod gostiju Sergej Kljujev i Ilja Platonov ubacili su po 14 poena.

Izabrane vesti

CSKA je utakmicu prelomio već u drugoj četvrtini, kada je u nekoliko manjih serija otišao na 15 poena razlike, dok je u narednim minutima nekoliko puta “flertovao“ i sa distancom većom od 30 poena.

Iznenađenje je napravila Lokomotiva koja je u Sankt Peterburgu dobila Zenit sa 92:90 (30:24, 23:23, 16:21, 23:22). Utakmica je rešena na pet sekundi do kraja, kada je Vladislav Jemčenko pogodio skok šut i tako uzvratio Rojsu Hemu za polaganje u prethodnom napadu kojim je doneo izjednačenje. Šut za pobedu imao je Trej Tompkins, ali nije pogodio trojku... To mu je bio ujedno i prvi promašaj van linije 6,75 metara, posle pet uzastopnih pogodaka!

Upravo je nekadašnji igrač Real Madrida predvodio listu strelaca sa 23 poena (9/12 iz igre, 5/6 za tri), uz osam skokova. Toma Ertel imao je 14 poena i 10 asistencija, uz pet izgubljenih lopti. U Lokomotivi Džejlen Barford skupio je 22 poena (4/8 za tri) i šest asistencija.

U pobedi Avtodora nad Samarom (93:83) na startu kvalifikacione faze Rade Zagorac imao je solidnu rolu sa devet poena, četiri skoka i tri asistencije, dok je Danilo Nikolić imao šest poena i sedam skokova. Najefikasniji je bio Malik Njumen sa 25 poena uz šest uhvaćenih lopti.



tagovi

Nikola MilutinovDejan DavidovacRade ZagoracKK CSKA MoskvaZenit Sankt PeterburgKK Lokomotiva KubanjVTB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara