Nikola Milutinov (©Star Sport)
Nikola Milutinov (©Star Sport)

Milutinov završio sezonu

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.01.21. | 19:50

Loše vesti iz Moskve

Srpski centar Nikola Milutinov završio je sezonu zbog povrede desnog ramena koju je doživeo u jučerašnjem porazu CSKA od Bajerna u Moskvi!

Šokantne vesti stižu iz Moskve – najbolji igrač decembra u Evroligi moraće na operaciju ramena i prema prvim procenama oporavak će trajati duže od trajanje takmičarske sezone... Specijalistički pregledi na magnetnoj rezonanci pokazali su da povredu mišića ramena zbog koje će morati na operaciju, a to znači i višemesečni oporavak. Vest je ubrzo potvrđena i na klupskom tviter nalogu.

Izabrane vesti

Milutinov je povredu ramena zaradio u prvom poluvremenu susreta protiv Bajerna, a tokom pauze između dva dela igre lekarski tim CSKA mu je stavio zaštitne flastere na mesto povrede, pa je tako igrao i u nastavku utakmice. Armejci su taj meč izgubili i tako doživeli četvrti poraz u šest poslednjih evropskih mečeva, a sada su još izgubili i najboljeg centra ne samo tima, već i Evrope.

Milutinov odigrao mesec za pamćenje: Dabl-dabl prosek i MVP nagrada

Srpski reprezentativac je od dolaska u Moskvu imao problema sa virusom korona zbog čega je propustio uvodna tri meča Evrolige, a trebalo mu je kasnije još neko vreme dok je pronašao svoj pravi ritam. Tokom decembra igrao je savršenu košarku i CSKA vodio do šest evroligaških pobeda uz dabl-dabl prosek od 12,3 poena i 12,5 skokova uz indeks 24!

Ostaje da se vidi da li će ova povreda i na koji način uticati na učešće Nikole Milutinova u kvalifikacijama za Olimpijske igre koje su na programu od 29. juna do 4. jula. Olimpijske igre su zakazane za period od 23. jula do 8. avgusta.

Podsetimo, problemi CSKA još su dublji pošto je klub nedavno suspendovao najboljeg igrača Majka Džejmsa, a tačan razlog ovakve odluke još je nepoznat. Armejci su u međuvremenu doneli odluku da će zadržati Džejmsa, odnosno da ugovor s njim neće biti raskinut.



tagovi

Nikola MilutinovKK CSKA MoskvaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara