Aleksa Avramović (© MN Press)
Aleksa Avramović (© MN Press)

Mirotić načeo, Nejpir dokusurio Partizan Mozzart Bet u Milanu

Vreme čitanja: 4min | pet. 08.03.24. | 22:28

Zek Ledej promašio napad za pobedu u 28. kolu Evrolige. Crno-beli upisali 15. poraz ove sezone posle još jednog neuspeha u neizvesnoj završnici

Težak poraz, baš težak. Mogli smo vrlo lako da pišemo o veličanstvenoj pobedi Partizana večeras. Igrali su svih 40 minuta izabranici Željka Obradovića, bili u prednosti često, ali na kraju će se pamtiti da su Nikola Mirotić početkom i Šabaz Nejpir krajem četvrte četvrtine slomili otpor crno-belih u Milanu. Na kraju je predstavnik Italije slavio u 28. kolu Evrolige u neizvesnoj završnici 85:83.

Imao je Partizan napad za pobedu, ali Zek Ledej se zaleteo i ništa nije uradio.

Izabrane vesti

Na kraju će se pamtiti izdanje dva igrača - Nikole Mirotića i Šabaza Nejpira. Mirotić je vrlo lako mogao da ove sezone nosi dres Partizana, ali posle sage o kojoj se već sve zna odlučio da obuče dres Olimpije Milano i na prvom meču protiv crno-belih je ubacio 19 poena. Većinu na startu četvrte deonice. Finiš meča je priprao Šabazu Nejpiru. Momak koji je sezonu počeo u Zvezdi koju je napustio jer nije bio u stanju da donese prevagu na terenu. Večeras je uradio baš to kada je pogodio najbitnije šuteve za domaćina koji su slomili otpor ekipe Partizana. On je okončao meč sa 15 poena.

Partizan je igrao na pogon Alekse Avramovića koji je imao 19 poena. Bruno Kaboklo je imao 13, Zek Ledej 12, a Danilo Anđušić 11.

Partizan se tek dokopao 10. mesta zahvaljujući povoljnim rezultatima, ali sada ponovo pada izvan zone plej ina, a još teži meč čeka crno-bele naredne nedelje. Gostovanje protiv Barselone, a potom slede tri utakmice u Beogradu. Očekuje se plaklen finiš sezone.

Koliko je Partizan furiozno otvorio meč pokazuje potez Mesine da zatraži tajm-aut posle manje od tri mintua igre jer je na semaforu stajalo 8:0. Dalekometne šuteve su pogađali Kaminski, Smailagić i Panter, ali Šejvon Šilds je bio spreman da uzvrati istom merom. Sa 10 brzih poena donosi izjednačenje. Pokrenulo je to lavinu u kojoj je domaćin ubacio četiri trojke iz šest pokušaja, ali je Partizan imao Avramovića u finišu prve deonice koji je izmaltretirao Loa i održavao crno-bele u igri.

Avramovićeva energija je nosila crno-bele neko vreme. Imao je klub iz Humske i sedam poena prednost preko Kabokla i Ledeja, ali pomalo je neshvatljivao kako je Partizan u potpunosti prestao da igra. Kada se činilo da izbranici Željka Obradovića mogu da dođu do velike dvocifrene prednosti u drugoj deonici, desilo se potpuno suprotno. Skoro četiri minuta su crno-beli bili bez poena, a u tom vremenu je domaćin krenuo ponovo da pogađa. Imala je Olimpija čak osam pogođenih trojki, ali je ponovo morao da proradi Avramović u poslednjem minutu. Prvo ukradenom loptom, a onda i trojkom za minus 1 (41:40).

Krenuo je pravi revolveraški obračun u nastavku meča. Olimpija Milano je rešeterala nemilosrdno, ali je Partizan imao Avramovića i Pantera pa smo gledali česte preokrete sve dok Doužer i kapiten nisu poludeli na sudijske odluke. Posebno je žestoka bila reakcija Pantera koji je zaradio i tehničku posle čega je domaćin napravio seriju 8-0. Smailagić je prvi povukao ručnu, a onda po ko zna koji put na meču loptu u ruke uzima Avramović koji je i pogađao i asistirao, uglavnom za Anđušića koji je pogađao vrlo bitne koševe poput onog sa istekom treće deonice. Koš koji je doneo tri poena prednosti.

Odmah ih je anulirao Mirotić trojkom. Krenuo je Mirotić da pogađa sve. Tri trojke je pogodio za manje od tri minuta u četvrtom kvartalu. Koliko god da je Partizan igrao dobru odbranu, lopta je nekako uvek završila u rukama Mirotića koji je bio nemilosrdan. Nanizao ih je 11 i doneo prednost 76:73. Ni to nije obehrabrilo Avramovića koji je igrao kao u transu na oba kraja terena, ali mora da se pohvali i Anđušić koji je bio hladan kao led kada je pogodio za prednost 80:78 na manje od dva minuta pre kraja.

A onda pomračenje... Nejpir pogađa trojku preko Trifunovića. Uz narednog tajm auta, Avramović promašuje trojku, otvara novu priliku Nejpiru koji pogađa dva slobodna bacanja na 50 sekundi do kraja. Ledej na kratko doneo nadu kada je izjednačio, a onda ključan momenat utakmice. Neverovatan koš Nejpira preko Avramovića. Gazio je linije za tri poena što je dalo nadu da se čudo dogodi. Partizan je imao pet sekundi da organizuje napad za pobedu. Ledej je iz nekog razloga preuzeo sve na sebe i ništa nije uradio. Imao je Anđušića na strani, ali loptu mu nije dodao.

Olimpija Milano - Partizan Mozzart Bet 85:83

/22:21, 19:19, 23:27, 21:16/

Olimpija Milano: Lo 3, Mekgruder, Meli 3, Nejpir 15, Rici, Flakadori, Hol 18, Karuso, Šilds 19, Mirotić 19, Hajns 2, Vojtman 6.

Partizan Mozzart Bet: Smit, Ledej 12, Avramović 19 (2/7 za tri), Koprivica, Panter 9, Smailagić 5, Trifunović, Anđušić 11, Doužer 2, Ponitka 5, Kaminski 7, Kaboklo 13.

EVROLIGA - 28. KOLO

Četvrtak

Anadolu Efes - Bajern Minhen 109:86

/Larkin 28 - Edvards 19, Lučić 18/

Monako - Crvena zvezda 98:80

/Džejms 20 - Mitrović 18/

Makabi Tel Aviv - Žalgiris 83:76

/Boldvin - Evans 18/

Valensija - Barselona 78:88

/Odželeje 19 - Veseli 21/

Real Madrid - Fenerbahče 79:89

/Ljulj 17 - Hejs-Dejvis 17/

Olimpijakos - Virtus Bolonja 74:69

/Papanikolau 16 - Šengelija 15/

Petak

Panatinaikos - Asvel

Baskonija - Alba

Milano - Partizan Mozzart Bet 85:83

/Mirotić 19 - Avramović 19/



tagovi

KK PartizanOlimpija MilanoEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara