Mirotić nije dao Saši Obradoviću da pošalje poklon Partizanu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.24. | 20:59

Loš rezultat iz Monaka za crno-bele – 80:98

Napravio je Partizan Mozzart Bet veliki korak ka plasmanu u plej-in trijumfom nad Baskonijom, ali su crno-beli kraičkom oka ove večeri gledali ka Monaku. Gledali i nadali se da će dobiti luksuzan poklon od Zvezdinog deteta Saše Obradovića.

Međutim, Monako je protiv Olimpije iz Milana odigrao jedan od najslabijih mečeva u Evroligi sezone. Defanzivno, porozan. Dovoljno da Olimpija stigne do pobede u Kneževini (98:80), i izvrši dodatni pritisak na crno-bele. Ima Partizan i dalje trijumf više u odnosu na skopocenu ekipu Etorea Mesine, ali će rasterećena Olimpija biti nagazna mina za sve evroligaške ekipe do kraja osnovnog dela.

Izabrane vesti

Jer, posle velikog broja očajnih utakmica mnogi su digli ruke od Olimpije. Ali, zapravo, to je izuzetno jak tim kada je na nivou realnih mogućnosti. Osetio je to Saša Obradović, koji nije mogao da našteluje ekipu da pruži iole ozbiljniji otpor Manekenima. Zakomplikovalo se na kraju, kada je domaćin spustio razliku na sedam poena sredinom poslednje četvrtine. Ali bilo je to sve.

Olimpija je u prvom poluvremenu slomila Monako. Pre svega odličnom igrom u napadu. Italijani su u prvoj četvrtini ubacili 27 poena, u drugoj 31... Bilo je jasno da će Obradovićev tim teško vratiti. Posebno što je užasno veče imao Majk Džejms. Najbolji strelac u istoriji Evrolige iz šest pokušaja nije uspeo da pogodi trojku.

Sa druge strane Olimpija je igrala vrlo raznovrsno. Rasturali su gosti odbranu Saše Obradovića na različite načine. U prvom poluvremenu najjači adut Etorea Mesine bio je Madu Lo (na kraju meča stigao do 15 poena).

Ali je Nikola Mirotić u nastavku pregazio kao brzi voz Monako. Za skoro 30 minuta na parketu, čovek velikog srca i humanih navika, postigao je 21 poen (šut za dva 6/7), imao pet skokova i ukupan indeks 22. Odličan je bio Devon Hol sa 14 poena i sedam asistencija, dok je Šabaz Nejpir imao osam poena i šest asistencija.

Najbolji u Monaku je bio Alfa Dialo sa 17 poena.

EVROLIGA - 30. kolo

Utorak

Efes - Olimpijakos 85:72

/Larkin 15 - Piters 19/

Žalgiris - Virtus 96:81

/Samner 16 - Šengelija 19/

Alba - Real Madrid 79:86

/Tomas 16 - Hezonja 22/

Makabi - Asvel 98:90

/Boldvin 30 - De Kolo 18/

Partizan Mozzart Bet - Baskonija 87:83

/Kaminski 20 - Hauard 26/

Sreda

Fenerbahče – Barselona 88:74

/Vilbekin 18 – Brizuela 18/

Monako - Milano 80:98

/Dialo 17 - Mirotić 21/

Crvena zvezda - Panatinaikos u toku

Valensija - Bajern u toku

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Nikola MirotićOlimpija Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara