Screenshot - Youtube.com
Screenshot - Youtube.com

Mirotić ponovo dominirao, a Olimpija Milano izgubila

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.10.23. | 17:10

Posle Fenerbahčea, meru prvaku Italije uzeo i Napoli

Velika letnja saga oko sudbine Nikola Mirotića okončana je njegovim prelaskom u redove Olimpije Milano. I već na startu sezone je jasno da će iskusni krilni košarkaš biti veliko pojačanje za četu Etorea Mesine, ali i da u ekipi postoje drugi problemi.

Nakon što je upisao moćan dabl-dabl sa 27 poena i 11 skokova u porazu od Fenerbahčea na premijeri u Evroligi, Mirotić je protiv Napolija u Palakanestru brojao do 26, uz četiri uhvaćene lopte. Ipak, prvak Italije je ponovo izgubio, pošto je sastav Igora Miličića slavio rezultatom 77:68 u drugom kolu italijanskog šampionata.

Izabrane vesti

Nedostaju Milanu Bili Beron i Maodo Lo zbog povreda, ali se za razliku od susreta sa Fenerom u tim vratio Devon Hol. Nije bilo dovoljno da se upiše pobeda u Napulju. Već na startu ssureta se pokazalo da će Manekeni morati dobro da se pomuče da bi se vratili kući sa pobedom, pošto je Napoli dobio uvodni kvartal 23:13. Ipak, Mesinina četa je do odmora poravnala rezultat, pa se činilo da će u drugom poluvremenu oduvati rivala, ali Miličićev tim je imao drugačije planove.

Napoli je u trećem kvartalu dozvolio svega 12 poena velikom favoritu iz Prestonice mode i poslednji odmor dočekao sa 11 poena viška. Prišla je Olimpija na šest poena zaostatka, očekivala se neizvesna završnica, ali je domaćin napravio seriju 11:0 i tako prelomio meč u svoju korist.

Pobednički sastav je predvodio Tomislav Zubčić sa 17 poena, Tajrik Ovens je upisao dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova, dok je Mihal Sokolovski takođe brojao do 16, uz sedam skokova. Iskusni Džejkob Pulen je pored 10 poena upisao i sedam asistencija.

Mirotić nije imao pravu podršku u poraženoj ekipi, a najbliži mu je bio Kevin Pangos sa devet poena, dok je Dijego Flakadori dodao osam.


tagovi

Nikola MirotićOlimpija MilanoNapoliIgor MiličićEtore MesinaPalakanestro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara