Mirotić trojkama u toku Božićnog posta za porodicu Dedić iz Crne Gore

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.11.19. | 17:56

Zaista lep gest

Кošarkaš Nikola Mirotić, koji se ove godine vratio u evropsku košarku, nastavlja sa podrškom i pružanjem pomoći ugroženim porodicama! Nakon prošlogodišnje Božićne akcije, u kojoj je Mirotić pogocima sa linije od tri poena, obezbedio novi dom za šestoro ugroženih mališana porodice Varga, ove godine proslavljeni košarkaš odlučio je obezbedi pomoć za još jednu porodicu.

U toku ovogodišnjeg Božićnog posta, Mirotić će šutirati za ugroženu porodicu Dedić iz Gusinja! I ove godine, svaka trojka, na svim utakmicama koje se odigraju do Božića, „vrediˮ 500 evra, i sav dobrovoljni prilog koji se sakupi ovom prilikom, biće iskorišćen za izgradnju nove kuće porodici Dedić!

Izabrane vesti

Nikola Mirotić i njegova supruga Nina Mirotić godinama uspešno sarađuju u projektima pomoći najugroženijima zajedno sa organizacijom Srbi za Srbe. U znak zahvalnosti, ta organizacija im je, krajem oktobra ove godine, uručila ikonu Svetog Vasilija Ostroškog.
"Porodica Mirotić godinama pokazuje veliku ljubav prema našem narodu, ma gde se on nalazio. Do sada smo uspešno realizovali nekoliko projekata, a uskoro završavamo izgradnju kuće sedmočlanoj porodici Кojović iz Sjenice za koju je porodica Mirotić obezbedila sredstva krajem septembra. Nikola Mirotić, u narodu je poznat kao veliki dobrotvor, što smo imali priliku da vidimo tokom evroligaške utakmice sa КК Crvenom zvezdom, kada mu je cela hala skandirala ime, dok su mu navijači uputili transparent podrške. Svakodnevno dobijamo na desetine poruka zahvalnosti na svemu što čini za ugrožene porodice, što nam je veoma drago, jer je svojim primerom motivisao veliki broj ljudi da se priključi našoj zajedničkoj misiji da pomognemo što veći broj porodica. Našem narodu su potrebni heroji koji inspirišu sve nas da budemo bolji ljudi", izjavio je predsednik Humanitarne organizacije Srbi za Srbe Igor Rašula povodom pokretanja ove akcije.

Više o ovoj akciji pročitajte OVDE.

FOTO: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara