Mitrović uzeo sedmi Kup Koraća: Ambicije bi ostale iste do kraja sezone, bez obzira kako se ovaj meč završio

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.02.24. | 00:08

"Zahtevan meč, derbi, finale, žargonski rečeno - ulična borba. Obe ekipe su dale sve što su imale", kaže centar crveno-belih

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Luka Mitrović je osvojio svoj sedmi tofej u Kupu Radivoja Koraća, koji bi u nastavku sezone mogao da bude od izuzetne važnosti za sastav Janisa Sferopulosa.

Izabrane vesti

Centar crveno-belih poručuje da se ništa po pitanju ambicija njegove ekipe ne bi promenilo ni da je Zvezda poražena u finalu, ali da trofej svakako predstavlja dodatni psihološki impuls njegovoj ekipi.

Crvena zvezda je posle velike bitke slavila u niškom Čairu sa 85:79.

"Zahtevan meč, derbi, finale, žargonski rečeno - ulična borba. Obe ekipe su dale sve što su imale. Mi smo imali dovoljno strpljena, iskustva, ipak, dosta igrača zna kako treba da igra ovakve mečeve i kako se osvajaju trofeji, što je definitivno donelo pobedu".

Ekipa će dodatno dobiti na samopouzdanju.

"Sigurno će biti veliki vetar u leđa, još više dobija na značaju kada ga osvojite protiv večitog rivala. Moram da kažem da će nam prijati ova pauza, jer je potrošnja bila velika. Igrali smo bez tri igrača iz standardne rotaciji, ali mi je drago i u toj situaciji što smo našli način da dođemo do trofeja. Naše ambicije bi ostale iste do kraja sezone, bez obzira na to kako se ovaj meč završio. Sve u svemu je mnogo lepše kada odnesete pobedu. Glad i ambicija sigurno ne jenjavaju posle ovog prvog osvojenog trofeja".

Miloš Teodosić je u velikom stilu osvojio prvi trofej u dresu kluba za koji navija.

"Miloš je pre svega jedan veliki zvezdaš. Dugo ga nisam video da ovako pokazuje emocije na terenu. To se vidi i sa strane, jasno je koliko mu znači osvajanje trofeja sa Crvenom zvezdom. Imati ga za saigrača pored sebe na parketu zaista je neprocenjivo. Toliko sam miran i da kažem bezbedan kada je sa mnom na terenu. Kada se lomila utakmica nisam imao dilemu da će pronalaziti najbolja rešenja i voditi nas do pobede".

U Čairu nije bilo nikakvih incidenata, ni na terenu ni na tribinama. Neće biti burno ni u crveno-belom taboru, jer nema vremena za slavlje.

"Atmosfera je bila fenomenalna, bez ikakvih incidenata. Obe ekipe su dale sve od sebe, ponašale se fer i sporstki, između igrača i navijača. Samo malo manje da je bilo zagušljivo, ali bismo već mnogo tražili. Slavlja praktično neće ni biti, možda malo u svlačionici, autobusu... Dosta igrača ide sa reprezentacijama već sutra ujutru, tako da moramo da se odmorimo da bismo stigli na avione", dodao je Mitrović.



tagovi

Kup Radivoja Koraća 2024.Mozzart Kup Radivoja KoraćaLuka Mitrović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara