Dončić, Prepelič i Tobi (Reuters)
Dončić, Prepelič i Tobi (Reuters)

Mnogi razmišljaju da se zbog Dončića povuku iz reprezentacije, ali Zvezdin centar će da igra

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.24. | 01:42

Klemenu Prepeliču smeta stav javnosti u Sloveniji, a Majk Tobi nagovestio da dolazi i na predolimpijski turnir

Igrali su zajedno 2017. kad je Slovenija bila prvak Evrope, bili su u istom timu i na prethodnom velikom takmičenju, ali može biti da su se na Mundobasketu 2023. poslednji put sreli Klemen Prepelić i Luka Dončić u opremi reprezentacije Slovenije.

Ili je samo kapiten malo uzrujan...

Izabrane vesti

Ne, nisu zaratili, niti između njih ima zle krvi, ali Prepeliču je zasmetao stav tamošnje javnosti koja osporava mogućnosti selekcije bez asa Dalasa. Njega, usled zauzetosti na parketima NBA lige, nije bilo na početku kvalifikacija za naredno Prvenstvo Evrope.

Zato je Prepelič iskoristio priliku da očita lekciju navijačima i(li) novinarima koji se bave šansama ekipe bez Luke Dončića. U kvalifikacijama to i nije problem, jer je posle Ukrajine savladan i Izrael, ali...

Uvek se ističe da nije tu i zašto ga nema. Luka, Luka i opet samo Luka... Svi smo svesni da bez Dončića nemamo šanse za sam vrh, ali dobijam informacije da se stalno pljuje po momcima koji uvek dolaze da igraju za reprezentaciju“, glasila je primedba Prepeliča u izajavi za rtvslo.si.

Dončić nije ni prvi, ni poslednji koji propušta kvalifikacije, ali ni Slovenija nije ista sa ili bez njega. Mada, Klemen zahteva da se sa više poštovanja priča o momcima koji su na raspolaganju selektoru Aleksandru Sekuliću.

Bez njih Slovenija ne bi videla Luku na velikim takmičenjima i u slovenačkom dresu. Tih 11, 12 momaka koji su uvek tu možda zaslužuju malo više poštovanja naših navijača. Uvek govorim da su naši navijači najbolji na svetu, ali muka mi je od stalnog pljuvanja istih igrača. Iskreno, mnogi od njih razmišljaju da više ne igraju za reprezentaciju. Svi oni su važni za sjajne stvari koje se događaju u slovenačkoj košarci“, dodao je Prepelič.

Ruku na srce, nije sam najavio povlačenje iz državnog tima, ali ako o tome razmišljaju pojedini igrači kako tvrdi, onda... Među njima svakako nije Majk Tobi. Američki centar od pre tri godine ima i pasoš Slovenije, igra za njihovu reprezentaciju, ne štedi se i to ne prepoznala publika u dvorani „Bonifika“, gde je u ponedeljak veče savladan Izrael.

Zabeležio je 20 poena, uhvatio 12 lopti i indeskom 27 bio najkorisniji pojedinac meča u Kopru.

Moj plan je da budem u reprezentaciji i na turniru čiji će pobednik ići na Olimpijske igre. Ovacije navijača mi baš znače, volim da igram pred slovenačkom publikom, uvek me dočeka raširenih ruku, sjajno se ophodi prema meni, podržava me. U prvi mah nisam hteo da igram u ovom terminu kvalifikacija, ali sam srećan što sam došao. Lepo je igrati sa ovim momcima i pred ovim navijačima. Hvala im na svemu“, dodao je centar Crvene zvezde.

Slovenija će vizu za Pariz pokušati da izvadi na turniru u Atini. Tokom grupne faze biće u društvu Novog Zelanda i Hrvatske, dok su u drugoj grupi Grčka, Dominikanska Republika i Egipat.


tagovi

košarkakošarkaška reprezentacija SlovenijeKlemen PrepeličLuka DončićMajk Tobi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara