Grujić dobio novog trenera

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.04.20. | 09:23

Herta se odlučila za Bruna Labadiju...

Herta se u ponedeljak vratila treninzima, Nemci su optimisti, nadaju se sa bi Bundesliga mogla da bude nastavljana već 2. maja, pa klub iz Berlina ubrzo radi na rešavanju pitanja novog trenera. Pomoćnik Jirgena Klinsmana - Aleksander Nuri, vodio je nekoliko utakmica pred prekid šampionata i nije se proslavio, tako da se više neće vraćati u Berlin.

Ali zato Bild zna ko uskoro stiže i preuzima treninge. U pitanju je iskusni stručnjak Bruno Labadija (54), koji je dogovorio sve uslove saradnje sa sportskim direktorom Mihaelom Precom. Njegov dolazak pitanje dana. 

Izabrane vesti

Labadija će potpisati dvogodišnji ugovor. Za prvi zadatak imaće da spreči ispadanje u Cvajtu, a već naredne sezone trebalo bi da Hertu povede ka izlasku u Evropu. Berlinci su mu za te poduhvate pripremili ozbiljna primanja - oko 3.000.000 evra.

Labadija je u dosadašnjoj karijeri vodio Darmštat, Grojter Firt, Leverkuzen, Hamburger u dva navrata, Štutgart i Volfzburg.

Podsećanja radi, Herta je toko zime uložila blizu 80.000.000 evra u pojačanja. Stigli su Kšištof Pjontek, Santijago Askasibar, Mateus Kunja i Luka Tuzar. Ovaj potonji, doduše, timu će se priključiti tek na leto. Rezultati nisu ispratili ulaganja i Stara dama nemačkog fudbala nalazi se na samo šest bodova od zone ispadanja. Labadija bi to morao pod hitno da promeni. 

Novi je izazov i pred našim Markom Grujićem. Dokazivanje trećem treneru otkako je stigao u Berlin...  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara