Džeron Blosomgejm (©Star Sport)
Džeron Blosomgejm (©Star Sport)

Monako bez Džejmsa ponovo nadigrao Strazbur za polufinale

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 21:45

A tamo će rival biti Burg

Nije se ostvario san košarkašima Monaka da naprave gotovo senzacionalni podvig i osvoje titulu šampiona Evrope, ali su na dobrom putu da to urade u Francuskoj.

Kneževi su i u drugom susretu nadigrali Strazbur sa tesnih 85:83 (33:23, 13:18, 20:26, 19:16) i plasirali se u polufinale gde će im rival biti Burg. Zvanično treći najbolji tim Evrope odigrao je susret bez Majka Džejmsa i Donatasa Motijejunasa, što jeste donekle otežalo posao, ali ne toliko da bi se prolaz dalje doveo u pitanje.

Izabrane vesti

Strazbur je već u prvoj četvrtini imao zaostatak od deset poena, Monako je do pred kraj poluvremena držao solidnu distancu, ali su onda kočnice počele da popušaju. Domaćin je serijom 13:3 stigao na samo dva poena zaostatka, ali je trojka Metjua Strazela sa pola terena zatvorila prvi deo utakmice i dala pet poena viška (46:41).

Strazbur se nije predavao i nastavio je ofanzivu, čak uspeo da stigne do izjednačenja serijom 5:0 na otvaranju drugog poluvremena, ali baš tada proradio je Džeron Blosomgejm i vratio Monaku nešto komotniju prednost mada ni tada nije bilo sve gotovo. Nekadašnji evroligaš je držao visok ritam, Met Mičel uspeo je u finišu da pogodi težak šut za tri, ali to nije bilo dovoljno za čudo.

Blosomgejm je pobedi doprineo sa 21 poenom i bio je izuzetno raspoložen u momentima kada se susret lomio. Pol Lakomb je na drugoj strani imao 20 poena, sedam skokova i tri asistencije, nekadašnji igrač Partizana Rodion Kuruc učestvovao je sa 17 poena i pet uhvaćenih lopti, što je na drugoj strani zabeležio Džordan Lojd.

Polufinala i finala će se u Francuskoj igrati na tri pobede, za razliku od četvrtfinala gde se prolaz dalje tražio posle dva trijumfa. U drugom polufinalu sastaće se Metropolitan Viktora Vembanjame i njegov bivši klub Asvel.



tagovi

Džeron BlosomgejmKK MonakoSaša ObradovićStrazbur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara