Najdžel Hejs Dejvis (©Starsport)
Najdžel Hejs Dejvis (©Starsport)

Monako od minus 19 do drame u poslednjoj četvrtini, Fener jedva izvukao živu glavu

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.11.22. | 20:41

Kneževi se ipak kasno probudili, četa Dimitrisa Itudisa slavila uprkos debaklu u odlučujućoj deonici

Kakav meč u Monaku! Fenerbahče je dominirao, činilo se da će posramiti četu Saše Obradovića i ubedljivim trijumfom se osamiti na vrhu Evrolige, ali se prerano opustio. Kneževi su odbili da se predaju iako su poslednjih period dočekali sa 19 poena zaostatka, prišli na samo pola koša u poslednjem minutu, ali je sastav Dimitrisa Itudisa ipak sačuvao prednost u penal završnici - 96:93.

Na kraju je Najdžel Hejs Dejvis bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 21 poenom, dok je Nik Kalates susret okončao sa 15 poena i sedam asistencija. Ispratili su ih Skoti Vilbekin sa 13 poena i sedam završnih dodavanja i Marko Gudurić koji je brojao do 12. Fener suvereno drži čelo tabele sa samo jednim porazom posle devet kola.

Izabrane vesti

Monako se dugo tražio, ali prekasno pronašao željeni ritam. Džordan Lojd je sa 18 poena bio najefikasniji u Obradovićevoj ekipi, dok je pola koša manje dodao Majk Džejms koji je promašio šut za produžetak u poslednjim sekundama.

Ispratili su ih Alfa Dijalo sa 16 i Eli Okobo sa 12 poena, dok je 11 dodao Donatas Motiejunas. Na kraju solidne role pomenute petorke nisu uspele da spreče treći poraz (6-3).

Fenerbahče se u drugoj četvrtini odlepio, stekao prvi put i dvocifrenu prednost, ali se Monako još držao, iako nije briljirao. Ipak, gosti podižu broj obrtaja po povratku sa velikog odmora, uvećavaju prednost iz minuta u minut i pred poslednjih 10 minuta dolaze do velikih 19 poena viška. Delovalo je da je gotovo, ali...

Okobo i Dijalo su najavili povratak Kneževa, mada je sve do sredine odlučujuće četvrtine vladao utisak da će sastav iz Istanbula bez većih problema ostvariti pobedu. Kada su se aktivirali Lojd i Džejms, Fener se ipak našao u problemu.

Posle trojke Okoboa na 82 sekunde do kraja Obradovićev tim je sveo zaostatak na tri poena. A onda je Donta Hol uhvatio ofanzivni skok i minus sveo na poen, 40 sekundi kasnije. Odjednom je u Gaston Medesan dvorani nastupila drama. Ipak, iskusni Itudisov sastav nije paničio. Hejs Dejvis sa dva penala vraća tri poena prednosti turskom šampionu, Lojd odgovara istom merom, a potom Gudurić sa dva penala donosi Fenerbahču tri poena viška na ravno 10 sekundi do kraja. Otišla je lopta u ruke Majka Džejmsa, dobro ga je gostujući tim branio i naterao na veoma težak šut, koji Amerikanac nije uspeo da pogodi i sve je bilo gotovo.

EVROLIGA - 9. KOLO

Utorak

Monako - Fenerbahče 93:96

/Lojd 18 - Hejs Dejvis 21/

Alba - Crvena zvezda U TOKU

Makabi Tel Aviv - Olimpijakos U TOKU

Olimpija Milano - Anadolu Efes U TOKU

Valensija - Real Madrid U TOKU

Barselona - Partizan Mozzart Bet U TOKU

Sreda

20.00 (1,70) ASVEL (14,5) Bajern (2,30)

20.00 (1,80) Panatinaikos (14,5) Virtus (2,15)

20.30 (1,55) Baskonija (14,5) Žalgiris (2,70)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK FenerbahčeKK MonakoNik KalatesMarko GudurićDimitris ItudisDžonatan MotliKarsen EdvardsSaša ObradovićMajk DžejmsDžordan LojdNajdžel Hejs

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara