Klemen Prepelič i Majk Džejms (©MN Press)
Klemen Prepelič i Majk Džejms (©MN Press)

Monako suspendovao Džejmsa zbog noćnog izlaska, Prepelič razjasnio svoj slučaj

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.03.23. | 14:53

Slovenac tvrdi da nije kažnjen

Verovatno glavna tema u srpskoj košarci su dešavanja tokom i po završetku večitog derbija u ponedeljak, dok se poslednjih dana u Evropi dosta govori o suspenziji Majka Džejmsa.

Amerikancu nije ovo prvi put da ga klub stavlja na led, sličnu sudbinu doživeo je u moskovskom CSKA pre nego što je otišao u NBA gde je nastupao za Bruklin, a sada je to učinio Monako.

Izabrane vesti

Kako navodi francuski Ekip, Monako je uveo disciplinsku meru vrsnom strelcu zbog toga što je uhvaćen u noćnom životu sa prvotimcem Panatinaikosa Dvejnom Bejkonom. Sve se dogodilo posle utakmice u Atini koju su 8. marta igrali Panatinaikos i Monako.

Džejms je izašao u grad sa svojim drugom Bejkonom sa kojim je delio svlačionicu upravo u Monaku prošle sezone.

Interesantno je pisanje L'Ekipa da je Bejkon sledećeg dana bio previše pod uticajem da bi mogao da trenira. Možda je to na kraju razlog zašto ga nije bilo u utakmici protiv Crvene zvezde prošlog petka...

S druge strane, Monakova uprava smatrala je da se Džejms nedolično ponašao, zbog čega ga je kaznila. On nije nastupao u susretu protiv Roana prošlog vikenda, a odnedavno je sklonjen i sa treninga do daljeg. To znači da će izvesno propustiti važan evroligaški susret sa Virtusom iz Bolonje (četvrtak, 19.00).

Podsetimo, tema izlaska u kasne sate vezana je i za slučaj Šarunasa Jasikevičijusa. On je takođe snimljen kako se provodi u jednom atinskom noćnom klubu, što mu je uprava Barselone jako zamerila, posebno jer je prethodno njegov tim poražen od Olimpijakosa u derbiju za vrh tabele.

O Klemenu Prepeliču je takođe bilo reči. Španski mediji objavili su da je Valensija suspendovala slovenačkog reprezentativca zbog tenzije koja je postojala na treninzima. Nije igrao protiv Đirone u nedelju, a povodom svega odlučio je da se i sam oglasi na društvenim mrežama.

“Kao što znate, nisam bio deo ekipe u poslednjoj utakmici. Posle lažnih i netačnih informacija koje su se o meni pisale proteklih dana, želim da iznesem svoje mišljenje. Prvo, hvala svima koji su mi pružili podršku. Želim da razjasnim stvari, klub me nije suspendovao, niti sam bio deo nekog incidenta sa saigračem ili bilo kojim drugim članom kluba. Tokom tri godine, koliko sam član Valensije, kluba čije boje branim sa ponosom i srećom, nisam napravio nikakav problem, niti incident. Imam veliko poštovanje prema svima, takođe poštujem i odluku trenera da me ne stavi u sastav za prethodnu utakmicu. To je njegova, legitimna odluka i nastaviću da se ophodim prema svojim obaveza profesionalno“, napisao je Prepelič.

On je naglasio da je trenerova odluka da ga ne stavi u roster sportska i da nema veze ni sa kakvim tenzijama ili incidentom.

Prepelič ove sezone beleži 6,4 poena i 2,9 asistencija u 20 utakmica ACB lige, dok je u Evroligi skupio 7,1 poen i 3,1 završno dodavanje tokom 27 nastupa.


tagovi

Klemen PrepeličMajk DžejmsKK ValensijaKK MonakoEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara