Majk Džejms (©MN Press)
Majk Džejms (©MN Press)

Monako sve jači: Tomas dolazi u Kneževinu, blizu je i Džejms

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.09.21. | 21:15

Ekipa Zvezdana Mitrovića će u predstojećoj sezoni igrati u Evroligi

Dres osvajača Evrokupa za prethodnu sezonu obući će Vil Tomas, a veoma blizu da krene istim stopama je i Majk Džejms. Monako će u predstojećoj sezoni biti u evroligaškom društvu, pa je u finišu priprema krenuo po bitna pojačanja.  

Američki košarkaš Vil Tomas (35), koji ima gruzijski pasoš, prethodne dve sezone je proveo u ruskom Zenitu. Ovog leta je krilni centar potpisao ugovor sa Uniksom, ali je saradnja raskinuta već 2. septembra. Za mesec i po dana koliko je proveo u novom klubu, nije stigao ni da zaigra. Iza njega je bogato iskustvo koje bi trebalo da bude od pomoći Monaku u novom izazovu. Igrao je za Valensiju, Malagu, Feliće Skandone, Karšijaku, Ostende...

Izabrane vesti

Četiri godine mlađi kolega Majk Džejms danas je i zvanično raskinuo ugovor sa moskovskim CSKA. Ruski klub je objavio da je došlo do dogovora da se prekine saradnja, a kao nova stanica američkog beka u javnosti se pominje Kneževina Monako. On je u Rusiju stigao 2019. godine, ali je prethodne sezone posle sukoba sa trenerom Itudisom dobio dozvolu da ode u NBA ligu. Bio je član Bruklina u drugom delu sezone, ali nije uspeo da nađe novi angažman u Americi za predstojeću takmičarsku godinu. 

Tokom bogate karijere nosio je dres Olimpije iz Milana, Panatinaikosa, Nju Orleansa, Finiksa, Baskonije, Kolosos Rodosa, Fulgora, Hapoela Galila Eljon i Zagreba. Sa njim u sastavu Monako bi sigurno bio velika opasnost za mnoge protivnike u Evroligi. Taj tim je večeras odigrao prijateljski meč sa Partizanom na turniru u Istanbulu, na kome je pobeda pripala crno-belim košarkašima.


tagovi

Majk DžejmsVil Tomas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara