Foto: AFP
Foto: AFP

Monstruozna partija Jokića: Novi tripl-dabl i pas s jedne na drugu stranu za odlučujući šut u produžetku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.01.22. | 06:54

Nikoli posle produžetaka pripao srpsko-hrvatski centarski obračun u Bol Areni - 130:128

Kakav meč u Bol Areni, kakav duel Nikole Jokića i Ivice Zubca i kakva pobeda Denvera! Ekipa iz Kolorada savladala je Los Anđeles Kliperse posle produžetaka trojkom Erona Gordona 2,2 sekunde pre kraja – 130:128.

Gordon će zbog odlučujućeg šuta možda i pripasti epitet čoveka odluke, meč vinera, kako god bilo, ali je više nego jasno da je konce igre još jednom vukao Nikola Jokić. Uostalom, srpski centar je prilikom pomenutog šuta i “izbacio” Gordona u ćošak loptom sa jedne na drugu stranu, preko kompletne odbrane Klipersa. Bila je to njegova deseta asistencija na meču kojom je kompletirao svoj 67. tripl-dabl u karijeri. I to ne bilo kakav, jer Jokić je pored dvocifrenog broja asistencija upisao još i 14 skokova, odnosno čak 49 poena, te idealno odgovorio na partiju koju je nekoliko sati ranije pružio Džoel Embid, jedan od njegovih rivala u borbi za novo zvanje MVP-ja NBA lige.

Izabrane vesti

Bio je Jokić oslonac ekipe tokom čitavog meča, nije dozvoljavao Klipersima da se trajno odlepe, ali je liderske sposobnosti posebno istakao onda kada se meč lomio, u poslednjoj četvrtini, a potom i u produžetku.

Majkl Maloun ga je u četvrtoj deonici u igru uveo na oko sedam i po minuta do kraja, kada je Denver imao pola koša prednosti, ali su sredinom četvrtine Klipersi napravili seriju 5:0 i konačno pobegli Nagetsima. Međutim, u tom trenutku je na scenu stupio Jokić, vezao je devet poena svoje ekipe, da bi potom podelio i asistenciju Vilu Bartonu za odlazak u produžetak.

Pet minuta koji su se pretvorili u srpsko-hrvatski centarski obračun. Jokić bi napravio dva koraka u ime Denvera napred ka pobedi, ali bi ga Ivica Zubac odmah trgao napred. Ipak, ono što je za hrvatskog centra partija karijere – meč završio sa 30 poena i 10 skokova – za srpskog je samo još jedno uobičajeno veče.

Nikola je u poslednjih minut i po dodao gas, dva skoka ispod protivničkog obruča pretvorio u dva koša, potom upravo posle duela sa hrvatskim košarkašem krenuo ka košu i izborio se za 2+1, a onda u odlučujućem trenutku, kada su dvojica rivala izvršili pritisak na njega u nameri da pogreši, Jokić je preko njih odigrao pas iza glave i pronašao Gordona koji je trojkom krunisao takođe dobru partiju. Ubacio je 28 poena, a imao je još i četiri skoka i tri asistencije. Blizu tripl-dabla bio je i Monte Moris, ali je ostao kratak za po asistenciju i skok (19 poena, po devet uhvaćenih lopti i dodavanja). Na suprotnoj strani se pored Zupca istakao Redži Džekson sa 28 poena i 12 asistencija.


tagovi

NBA 2KDenver NagetsNikola JokićLos Anđeles KlipersIvica Zubac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara