Bogdanović (© AFP)
Bogdanović (© AFP)

Mora da je gadan osećaj: Nema te nigde, nadoknadiš minus 24, povedeš, pa sve prospeš (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.01.23. | 04:55

Bogdanovićeva 22 poena u porazu od Milvokija koji je ubacio čak 18 trojki

Može Atlanta da se nosi sa Milvokijem (pokazala tokom pripremnog perioda), može i da ga dobije (već dvaput tokom sezone), može čak da uzvrati i na kišu trojki iz prvog poluvremena, samo ne može treći uzastopni put da ga prizemlji. Imala ga je u šaci, kako to poklonici košarke vole da kažu, momentum je bio na njenoj strani, jer je nadoknadila veliki zaostatak i kad se činilo da je dokrajčila protivnika, šampion NBA lige iz 2021. je opet počeo da pogađa dalekometne hice i tako slavio u Džordžiji – 114:105.

Ishod nije verodostojan pokazatelj šta je sve Atlanta na krilima razigranog Bogdana Bogdanovića uradila u drugom poluvremenu. Vratila se iz debelog minusa (24 poena) i obično u takvim situaciuama tim koji je u naletu dobije inspiraciju da završi utakmicu u dahu, prevaziđe objektivne mogućnosti, ali Jastrebovi su propustili lepu šansu da izvedu jedan od prepoznatljivijih preokreta ove sezone u NBA ligi.

Izabrane vesti

Tim Nejta Mekmilana je u trećoj četvrtini postigao čak 36 poena – poređenja radi, za celo prvo poluvreme samo 46 – oslonio se na Bogdana Bogdanovića, Deandre Hantera i Frenka Kaminskog, zategao odbranu, u napadu igrao na sigurno i mic po mic topio razliku. Da bi to moglo da se desi nagovestio je srpski reprezentativac trijkom uz zvuk sirene pred pauzu kojom je oživeo nadu da se može nadoknaditi veliki minus. U četvrtoj deonici je domaćin serijom 13:2 poveo 103:101 i taman kad su svi u hali mogli da namirišu trijumf usledilo je nekoliko brzopletih i(li) nerezonskih poteza, što je iskusni sastav Baksa kaznio i relativno lako priveo meč kraju.

Tako je u senci ostala jedna od boljih Bogdanovićevih partija ove sezone. U odsustvu bolesnog Trea Janga, nekadašnji košarkaš Sakramenta je prihvatio izazov da vodi Atlantu, meč je završio sa 22 poena, što odavno nije bio slučaj (pre skoro mesec dana brojao do 28, rekord u ovom ciklusu mu je 31), dodao je pet asistencija i tri skoka. Pododio je tačno polovinu šuteva (devet od 18), ubacio tri trojke (iz osam pokušaja), po dve lopte je osvojio, ukrao i izgubio.

Imao je Bogdan tokom drugog poluvremena, kad je Atlanta i fizički i rezultatski izgledala pristijnije, odgovarajuće saradnike u liku Hantera (16 poena, devet skokova) i Kaminskog (13 poena), ali se tačno videlo da sa skraćenom rotacijom (osim Janga, negostajali još Klint Kapela, Džaret Kalver i Tajris Martin) domaćin gubi dah i kritičnim trenucima.

Doduše, ni Milvoki nije mogao da računa na bitne igrače, poput Serža Ibake ili Krisa Midltona, što je dalo priliku nekim drugim momcima da se iskažu. Odlični su bili Džru Holidej (27 poena), Bruk Lopez (20) ili Dževon Karter (13), uz utisak da su gosti dobili zahvaljujući trojkama. Dosta su šutirali (48), dosta i pogađali (18). Samo u prvoj četvrtini čak devet, 12 od 24 do odlaska na veliki odmor, što je značajno usmerilo tok meča u kome Janis Adetokumbo nije „divljao“, ali je bio izuzetno koristan za ekipu. Niko mu neće brojati što je dao samo devet poena, kad je uhvatio 18 lopti i podelio deset asistencija.

Milvoki se tako učvrstio na trećoj poziciji tabele Istočne konferencije. Lider je Boston koji je ostvario četvrti vezani trijumf, ovoga puta nad Nju Orleansom (125:114). Meč je obeležio Džejlen Braun tako što je postigao 41 poena i dodao 12 skokova, uz pratnju Džejsona Tejtuma (31+12). Pelikanskima su nedostajali povređeni Zion Vilijamson, Brendon Ingram i Herb Džouns, pa partija Si Džej Mekaluma (38) nije bila dovoljna da bi se izbegao treći poraz na minula četiri susreta.

NBA LIGA, REZULTATI

Detroit – Minesota 135:118

/Edvards 20 – Bej 31/

Vašington – Čikago 100:97

/Kuzma 21 – Lavin 38/

Atlanta – Milvoki 105:114

/Bogdanović 22 – Holidej 27/

Boston – Nju Orleans 125:114

/Braun 41 – Mekalum 38/

Njujork – Indijana 119:113

/Branson 34 – Hild 31/

Memfis – San Antonio 135:129

/Morant 38 – Džonson 24/

Denver – Finiks 126:97

/Hiland 21, Jokić 21 – Krejg 16/

Sakramento – Hjuston 135:115

/Sabonis 25 – Grin 26/

TABELA ISTOČNE KONFERENCIJE

TABELA ZAPADNE KONFERENCIJE



tagovi

NBA ligaBogdan BogdanovićAtlantaAtlanta HoksMilvokiMilvoki Baks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara