Dža Morant (Foto: AFP)
Dža Morant (Foto: AFP)

Morant isključen u porazu od Oklahome jer je pričao sa obožavateljkom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.12.22. | 04:49

Bizaran trenutak s kraja prvog poluvremena obeležio susret u Oklahomi, Aleksej Pokuševsi redom popunjavao statističke kolone

Oklahoma je prekinula seriju od pet uzastopnih poraza, pošto je na svom parketu nadigrala Memfis - 115:109. Ipak, meč će ostati upamćen po jednom bizarnom momentu koji je u velikoj meri uticao na konačan ishod.

Naime, krajem prvog poluvremena je najbolji igrač Grlizlisa Dža Morant zaradio isključenje. Zašto? Pričao je sa obožavateljkom koja je sedela pokraj terena.

Izabrane vesti

Da, dobro ste pročitali. Sudije su Moranta poslale u svlačionicu jer je bezazleno ćaskao sa obožavateljkom koja je specijalno na meč došla kako bi ga videla u akciji. Tom prilikom je i Dilon Bruks zaradio tehničku, jer je u neverici burno reagovao.

Mladi košarkaš Memfis je na kraju ispao veliki šmeker, pošto je po isključenju putem video poziva nastavio konverzaciju sa devojkom koja je nosila duks sa njegovim likom. Naime, Morantov otac joj je prišao sa telefonom u ruci i sinom na vezi.

Američki mediji su brže bolje pokušali da raščivijaju situaciju, pa su Morantovu obožavateljku pitali za obrazloženje. Istakla je da ga je samo bodrila, s obzirom da je u trenutku isključenja Memfis bio u debelom minusu (40:61), a da joj je Dža rekao da ne može mnogo da uradi jer su sudije donele pogrešnu odluku (pre nego što su ga isključile).

U svakom slučaju, Memfis nije uspeo u potpunosti da se oporavi, prišao je u završnici par puta na šest poena zaostatka, ali bez prve zvezde tima nije mogao do preokreta.

Aleksej Pokuševski je dobro iskoristio minute u pobedničkoj ekipi. Proveo je nešto više od 22 u igri i za to vreme redom punio statističke kolone: devet poena, šest skokova i četiri asistencije.

Oklahomu je sa 24 poena predvodio Lu Dort, Ajzea Džo je ubacio poen manje, dok je Eron Vigins brojao do 14, dok su po 11 poena ubacili Tre Man i Kenrih Vilijams.

Dža Morant je na kraju za 16 minuta u igri upisao šest poena, pet skokova i dve asistencije, a u njegovom odsustvu je odgovornost preuzeo Bruks (očigledno revoltiran čitavom situaciju) i ubacio 32 poena domaćoj ekipi, ali nije bilo dovoljno za potpuni preokret i pobedu.

Džeren Džekson je dodao 16 poena, uz osam skokova, Tajus Džons 15, dok je Brendon Klark brojao do 10, uz osam uhvaćenih lopti.

NBA

LA Klipers - Vašington 102:93

/Lenard 31 - Porzingis 19/

San Antonio - Majami 101:111

/Džonson 22 - Batler 26/

Klivlend - Dalas 100:99 (96:96)

/Mičel 25 - Voker 32/

Hjuston - Portland 95:107

/Grin 15 - Sajmons 32/

Milvoki - Juta 123:97

/Portis 22 - Bizli 18/

Oklahoma - Memfis 115:109

/Dort 24 - Bruks 32/

Finiks - Nju Orleans U TOKU



tagovi

Memfis GrizlisDža MorantDilon BruksOklahoma Siti TanderAleksej Pokuševski

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara