Foto: Aba liga
Foto: Aba liga

Mornar dominirao i u Aba ligi, 16 razlike u Zadru

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.10.20. | 19:42

Sedma uzastopna pobeda nad Zadranima

Mornar je posle sjajne predstave i pobede nad Unikahom u Baru, otvorio Aba ligu ubedljivim trijumfom protiv Zadra i na taj način je demonstrirao zašto se ove sezone u regionalnom takmičenju priča i piše kao clanu Velike petorke. U abaligaškoj premijeri sezone za oba tima (zakasneli meč prvog kola) sedmi put uzastopno savladana je redovana mušterija - 66:82 . Barani su otvorili utakmicu ubedljivom serijom i stigli do ozbiljne dvocifrene prednosti koju nisu imali problema da održe do kraja utakmice.

Uvodna tri minuta obeležila je serija gostiju 10:0, a vođstvo je u nastavku prve deonice naraslo na plus 16 (23:7) što je bila maksimalna prednost u prvom poluvremenu. Crnogorski tim je umeo da kazni dekocentraciju rivala u vidu 11 izgubljenih lopti posle prvih 20 minuta, odnosno preskromne procente šuta rivala (30% u prvom poluvremenu). Izabranici Mihajla Pavićevića su ubedljivu prednost održavali do odlaska na odmor, uspevajući da na sjajan način rasporede poene, a rivala su limitirali na svega 25 poena u prvom poluvremenu.. Keni Gejbrijel je predvodio sa osam, dva manje postigao je Tejlor Smit, dok su Uroš Luković, Džejkob Pulen, Ajzeja Vajthed i Nemanja Vranješ imali po pet.

Izabrane vesti

Koliko su Barani dobro rasporedili poene govori i podatak da su na kraju treće deonice imali čak petoricu košarkaša sa po osam poena, ali nijednog dvocifrenog. Moglo je pred poslednju četvrtinu da bude i plus 20 za goste, koji su se u poslednjem minutu malo opustili, dozvolili protivniku trojku i nekoliko slobodnjih bacanja i 63:48.

Poslednja deonica nije donela ozbiljniji nalet Zadrana, tako da je ekipa Mihajla Pavićevića mirno privela meč kraju. Sjajna timska pobeda Mornara u čijim redovima je najefikasniji bio Pulen sa 15, dva poena manje upisao je Smit, a Gejbrijel, Nidam i Vranješ završili su meč sa po 10. Kod domaćina raspoloženi su bili Dominik Mavra (21) i Aleksandar Bursać (14), ali nisu imali pravu podršku ostatka ekipe.

ABA liga, 1. kolo

Petak

FMP - Primorska 84:65

/Lešić 20 - Vončina 17/

Subota

Igokea - Mega Bemaks 62:84

/Jošilo 11 - Simonović 19/

Budućnost - Split 84:59

/Kobs 12 - Luković 12/

Partizan - Borac 78:87

/Jaramaz 21 - Đoković 12/

Nedelja

Cedevita - Krka 77:69

/Braun 21 - Stipčević 18/

Ponedeljak

Cibona - Crvena zvezda 66:104

/Drežnjak 16 - Volden 19/

Petak

Zadar - Mornar 66:82

/Mavra 21 - Pulen 15/



tagovi

ABA ligaMornar BarZadar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara