Marko Jeremić (©ABA LIGA – Mornar / Media Pro)
Marko Jeremić (©ABA LIGA – Mornar / Media Pro)

Mornar prokockao 13 poena, Jeremić odličan, ali je Bejran heroj Gran Kanarije

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.03.21. | 20:43

Sve se rešava u poslednjem kolu

Imao je Mornar 13 poena razlike u prvom poluvremenu i gotovo savršenu podlogu da u nastavku baci Gran Kanariju na kolena i sa velikom razlikom sebi obezbedi mirniji san pred poslednje kolo, ali na kraju je gost s Kanarskih ostrva ipak slavio u Baru – 85:81 (18:27, 20:21, 25:16, 22:17).

Herojski plašt ove večeri obukao je Havi Bejran. Svaka čast Ej Džej Sloteru za 22 poena i Tomasu Dimši za još 15 poena jer su pogurali Gran Kanariju ka preokretu, ali ono što je Bejran napravio u završnih deset minuta moglo bi da bude možda i ključno za plasman u četvrtfinale. Bejran je u poslednjoj četvrtini sam ubacio 10 od 22 timskih poena i tako držao vođstvo u rukama Gran Kanarije.

Izabrane vesti

Na kraju je intervencijom sudija ostao bez još dva poena jer je u poslednjim sekundama napravio grešku u koracima i tako ostao bez koša koji je postigao, tada se činilo, uz zvuk sirene. Posle gledanja snimka ispostavilo se da je bilo materijala da mu se oduzmu poeni, a Mornaru da još 1,3 sekunde da proba da postigne koš. Pokušao je Derek Nidam preko celog terena, ali je lopta završila na prvom obruču.

Imao je Mornar nekoliko šansi da napravi važan rezultatski zaokret, ali su igrači Mihaila Pavićevića ipak poklekla. Poslednji put Mornar je bio u istoj ravni s rivalom posle Nidamove trojke na nešto manje od tri minuta do kraja za rezultat 76:76. U sledećem napadu Sloter je postigao koš uz faul, pa onda i dodatno slobodno bacanje i Gran Kanarija je držala opet tri poena viška. Nidam je uzvratio za dva, Dimša je zatim pogodio jedno slobodno bacanje, da bi posle još jednog Nidamovog lošeg šuta s distance Bejran svojom drugom trojkom na utakmici odveo ekipu do velikih pet poena više (83:78) uz 51 sekund do isteka vremena.

Veliku trojku pogodio je Marko Jeremić posle jednog promašaja i Mornaru je bila potrebna jedna dobra odbrana. Umesto toga Jeremić je skrivio faul nad Sloterom koji je sa linije slobodnih bacanja postavio konačni rezultat. Na semaforu jeste bilo još 15 sekundi, ali Nidamov pokušaj za dva nije bio precizan. I tu je bio kraj...

Razlika nije velika, a svaki će poen biti od krucijalnog značaja jer bi u poslednjem kolu mogli da se prave krugovi sa Gran Kanarijom i Andorom. Upravo u Andori Mornar gostuje naredne sedmice.

Bejran je ukupno imao 12 poena, sedam uhvaćenih i četiri podeljene lopte. Kod Mornara Nidam je ubacio 17 poena (6/16 iz igre, 4/10 za tri), te sedam asistencija i četiri skoka. Jeremić je dodao 15 poena i četiri skoka, dok su Tejlor Smit i Nemanja Gordić upisali po 11 poena.

EVROKUP - TOP 16 - 5. kolo

Utorak:

Mornar - Gran Kanarija 81:85

/Nidam 17 - Sloter 22/

Sreda:

17.00: Uniks - Andora



tagovi

EvrokupKK MornarGran KanarijaMarko JeremićDerek NidamEj Džej Sloter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara