Džonatan Motli (©Star Sport)
Džonatan Motli (©Star Sport)

Motli baš voli da gazi Virtus, Fenerbahče se oporavio od šamara u Kaunasu

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.01.24. | 20:57

Istanbulski klub dobio goste iz Bolonje kojima se ljulja mesto među četiri najbolja tima Evrolige

Ozbiljan šamar dobio je Fenerbahče na gostovanju Žalgirisu u Kaunasu prošle sedmice i bilo je jasno da će ekipa Šarunasa Jasikevičijusa morati da pokaže reakciju protiv Virtusa ako želi da ostane u igri za direktan plasman u četvrtfinale i prednost domaćeg terena.

U duelu dva tima osakaćenim povredama, Fenerbahče je lakše izašao na kraj sa svim izostancima i slavio rezultatom 88:75 (21:25, 31:22, 19:9, 17:19).

Izabrane vesti

Danak već ogromnog broja utakmica vidi se po listi igrača koji su van stroja. Fenerbahče je u susret ušao bez Najdžela Hejsa, Nejta Sestine, Tarika Biberovića, Virtusu su ozbiljno nedostajali Toko Šengelija, Marko Belineli, Devonte Kekok i Ognjen Dobrić, što se jasno oslikalo ne samo na večerašnji rezultat, već i generalno formu ekipe u poslednjih nekoliko kola. Ekipa koja je bila okarakterisana kao najprijatnije iznenađenje prvog dela sezone pretrpela je treći poraz u protekla četiri kola.

Centralna figura večerašnje pobede definitivno je bio Džonatan Motli. Centar Fenerbahčea odigrao je jednu od najboljih partija ove sezone, ako ne i najbolju. Očigledno se Motli pretplatio na gaženje bolonjskog sastava pošto je u prvom okršaju ovih timova ubacio 25, večeras je imao 23 poena, ali uz prvi dabl-dabl sa još 11 skokova za nepunih 28 minuta! Imao je još sedam iznuđenih faulova za indeks 29. Virtus nije imao apsolutno nikakvo rešenje za njegovu pojavu u oba reketa i to je Motli iskoristio da povede Fenerbahče do gotovo rutinske pobede.

Skoti Vilbekin ga je ispratio sa 15 poena, šest asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte, s tim da je iz igre šutirao tek 6/16, Marko Gudurić je za gotovo 30 minuta na sve to dopisao 10 poena, četiri završna dodavanja i dve uhvaćene lopte. Jam Madar je za 16 minuta u igri ubacio sedam poena uz tri asistencije. Evroligaški debi za Fenerbahče upisao je Amin Nua. Nekadašnji košarkaš Asvela odigrao je 21 minut i šutirao bez greške (4/4) za devet poena, uz po skok, asistenciju i ukradenu loptu.

Virtusu je u izostanku svih opcija Ife Lundberg nosio napad sa 17 poena, četiri uhvaćene, tri podeljene i jednom ukradenom loptom, Avudu Abas je imao 12, a tandem Kordinije – Heket po 11 poena.

Virtus se dobro držao četvrtinu i po, pre nego što se ozbiljno strovalio. Posle vođstva gostiju od devet razlike na startu drugog perioda (30:21), usledila je serija Fenera 21:8 kojim je otišao na četiri razlike i tako stvorio dobru podlogu za ono što se desilo u narednom intervalu. Fenerbahče je potpuno razbio svaku koncepciju Virtusa i ostavio ga na samo devet ubačenih poena, što je donelo razliku i od 18 poena. Do kraja je šampion Evrope iz 2017. održavao dvocifrenu prednost i na kraju zasluženo slavio.

EVROLIGA - 23. KOLO

Četvrtak

Fenerbahče - Virtus 88:75

/Motli 23 - Lundberg 17/

U TOKU:

Alba Berlin - Crvena zvezda

Makabi Tel Aviv - Panatinaikos

Bajern Minhen - Asvel

Real Madrid - Olimpijakos

Petak

18.30: (1,70) Anadolu Efes (15,0) Monako (2,40)

20.30: (1,50) Baskonija (16,0) Valensija (3,00)

20.30: (2,10) Milano (15,0) Barselona (1,90)

20.30: (1,35) Partizan Mozzart Bet (16,0) Žalgiris (3,70)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Džonatan MotliMarko GudurićSkoti VilbekinKK FenerbahčeVirtus BolonjaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara