Džonatan Motli (Screenshot - Youtube.com)
Džonatan Motli (Screenshot - Youtube.com)

Motli pregazio CSKA, Lokomotiva izbegla metlu, Armejcima nedovoljan dabl-dabl Milutinova

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.05.22. | 16:38

Sastav iz Krasnodara dobio prvi meč kod kuće i ostao u igri

Dobio je CSKA prva dva meča polufinalne serije kod kuće i došao na prag finala. Ipak, neće tako lako napraviti i poslednji korak. Lokomotiva Kubanj je slavila u prvom meču kod kuće i smanjila na 1:2 u seriji. Ekipa Branka Maksimovića slavila je u Krasnodaru rezultatom 94:82 uz sjajnu partiju Džonatana Motlija.

Izgubila je Lokomotiva uvodni kvartal 21:25 i činilo se da će je CSKA počistiti. Probudili su se Maksimovićevi izabranici u nastavku, ubacili 33 poena u drugoj deonici i preokrenuli stvari. Vodila se velika borba u tvrdoj trećoj deonici, ali je domaćin na poslednji odmor otišao sa pet poena viška. Moskovljani su u finišu prišli na samo pola koša zaostatka, a onda ih je domaćin slomio. Serijom 12:1 zatvorio utakmicu i izborio makar još jedna meč u Krasnodaru.

Izabrane vesti

Briljirao je Motli. Amerikanac koji je bio glavni kandidat za MVP zvanje u Evrokupu pre nego što je zbog rata u Ukrajini Lokomotiva izbačena iz takmičenja, upisao je rekord sezone i sa 33 poena ostavio Maksimovićev tim u životu. Nestvarno je šutirao, pogodio 13 od 15 šuteva iz igre i na sve to dodao osam skokova i dve asistencije. Džejlen Barford ga je ispratio sa 14 poena i osam uhvaćenih lopti.

Po pravilu među najboljima u Lokomotivi i Erik Mekolum sa 12 poena i 10 asistencija, dok je Aleksander Ščerbenev brojao do 11. Iskusni srpski internacionalac Ivan Paunić je doprineo sa po dva poena i dve uhvaćene lopte.

U poraženoj ekipi 19 poena Vila Klajburna, Kasper Ver je dodao 15 uz po šest skokova i završnih dodavanja, dok je Nikola Milutinov još jednom upisao dabl-dabl - 11 poena i 13 skokova.

Naredna utakmica u Krasnodaru na programu je 12. maja od 18.30. Podsetimo, polufinale VTB lige se igra na tri pobede, finale na četiri.

VTB Liga - polufinale

Utorak

Lokomotiva Kubanj - CSKA 94:82 /1:2 u seriji/

/Motli 33 - Klajburn 19/

Sreda

19.00: (1,60) Uniks (14,5) Zenit (2,55)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

VTB ligaKK CSKA MoskvaKK Lokomotiva KubanjDžonatan MotliErik MekolumVil KlajburnNikola Milutinov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara