Anđušić (© MN Press)
Anđušić (© MN Press)

Možda Anđušiću prija kad ga hladi Obradović: Vreme je da odigra onako kao za Monako

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.05.23. | 10:06

Šuter crno-belih je već bio u situaciji nalik večerašnjoj i ispalo je odlično za njegov tim

Na jednoj strani navijači, na drugoj izostanci. Možda bi moglo da se potire, ali je problem što Grobari ne ne igraju košarku, pa da nadomeste činjenicu da su kažnjeni Kevin Panter i Matijas Lesor, što u prevodu znači da Partizan Mozzart Betu u startu nedostaje više od 30 poena pred početak trećeg susreta četvrtfinalne serije sa Realom.

Činjenica da ne može da se osloni na najbolje košgetere ekipe stavlja crno-bele u hendikep poziciju pred start susreta u kome će tražiti plasman na Fajnal four i zahteva da se neko od epizodista probije na glavnu scenu, kako bi se već tokom utorka obezbedio put u Kaunas, da se ne čeka četvrtak ili, ne daj Bože, majstorijca u Madridu.

Izabrane vesti

Najlogičnije deluje da uloga Pantera bude poverena Danilu Anđušiću. Drugih opcija stručni štab baš i nema i bez obzira što je veliki trenerski um Željka Obradovića u stanju da smisli ono što niko na svetu ne očekuje i tako iznenadi rivala, sva je prilika da će 32-godišnji šuter na parket. Za sve one koji sumnjaju može li srpski reprezentativac da bude produktivan poput Pantera valja podsetiti da je prošle godine baš u ovo doba odigrao jednu od najuverljivijih partija karijere, iako je bio u sličnoj situaciji kao sad. Da na njega maltene niko ne obraća pažnju, da je skrajnut na margine, a da onda eksplodira.

Bilo je to tokom četvrtfinalne serije plej-ofa sa Olimpijakosom. Tad je Anđušić nosio dres Monaka i sedam utakmica u završnici osnovnog dela prvenstva nije igrao odlukom trenera Saše Obradovića. A na dva susreta pre toga „sklanjanja“ ulazio samo po dva i po minuta (protiv Fenerbahčea i Žalgirisa), da bi mu se onda „nacrtao“ grčki tim.

Ispalo je sjajno i za Anđušića i za Obradovića i za Francuze. Monako je dobio u Pireju (96:72), brejkom u drugoj utakmici poravnao na 1:1 (kasnije izgubio u petoj utakmici), a sadašnji košarkaš Partizana postigao 19 poena i posle Majka Džejmsa (23) bio najefikasniji u gostujućem timu. Tad je imao i znatno veću minutažu nego u onim mečevima tokom osnovnog dela sezone, proveo u igri 21 i po minut i za to vreme pogodio tri trojke iz četiri pokušaja, dvaput bio precizan za dva poena (uz samo jedan promašaj), nepogrešivo pucao penalee (šest od šest), pokupio pet lopti i čini se da bi partija nalik takvoj bila dovoljna da Danilo „popuni cipele Kevina Pantera“, kao što je sam nagovestio na poslednjem treningu pred beogradski susret sa Realom. Tim pre što je Panter u prvoj utakmici prošle sedmice postigao 26, a u drugoj 14 poena.

Okolnosti su takve da je Anđušić u gotovo identičnoj situaciji kao maja 2022. U Vizinik centru nije ni ulazio, prethodno je proveo samo četiri i po minuta na susretu sa Panatinaikosom u poslednjem kolu kad je Partizan već imao osiguran plasman u TOP osam, na susretu sa kraljevskim klubom u Beogradu dobio svega sedam minuta, između te dve utakmice nije ni igrao na gostovanju Monaku kad je baš Kevin Panter ubacio trojku vrednu četvrtfinala, a između Virtusa u Italiji (pet minuta) i tog susreta sa Madriđanima u Beogradu nije dobio ni sekund. Propustio je mečeve sa Milanom, Efesom, Olimpijakosom i Barselonom.

Skoro kao pod indigom preslikan scenario od lane, kad nije igrao protiv Barselone, Efesa, Olimpijakosa, Baskonije, Milana, Albe, kao i prvi susretu četvrtinalne serije u Atini.

Izgleda da „hlađenje“ prija Danilu Anđušiću, da ga motiviše da nije drugopozivac, već da može da bude glavni protagnosta. I to kad se sezona „lomi“.



tagovi

Danilo AnđušićPartizan Mozzart BetEvroligaKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara