"Gasol, Dijao, Teo, Tompson i?"
"Gasol, Dijao, Teo, Tompson i?"

MOZZART otkriva najbolju petorku Mundobasketa: Teo najbolji plej!

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.09.14. | 18:22

Dobro, uzmite ovo sa velikom rezervom, pošto smo igrom slučaja prisustvovali samo probi dodela nagrada, a nije nemoguće da se mišljenje promeni posle finala između SAD i Srbije

Gasol, Dijao, Teo, Tompson i?Najbolji plejmejker planete je... Miloš Teodosić!!!

Bek srpske reprezentacije bi, naime, vrlo lako – a bilo bi to sasvim zasluženo – mogao da bude uvršten u najbolju petorku Mundobasketa u Španiji. I da ne bude da su ovo samo navijački snovi izlažemo i ne baš sigurnu, ali ipak nekakvu argumentaciju – naš izveštač sa Svetskog prvenstva Nikola Stojković igrom slučaja je uoči finala Srbije i SAD prisustvovao probi svečane ceremonije na kojoj će biti proglašena prva petorka turnira.

Izabrane vesti

Na velikom ekranu u uglu dvorane u Madridu prikazivane su fotografije igrača, dok je spiker izgovarao njihova imena. Redom – Miloš Teodosić, Klej Tompson, Boris Dijao i Pau Gasol. Kao što se sigurno primetili, nažalost smo propustili jedno ime, ali pretpostavićemo da će to biti Nikola Batum ako Dijaa u Španiji vide kao visoko krilo, ili Kenet Farid, ako Francuzu pripisuju poziciju "trojke". Uostalom, nama je ovde bitno samo jedno ime - Miloševo!

Naravno, ovo je samo proba i nije uopšte nemoguće da se mišljenje "komisije" promeni posle finalnog meča. Ali, na osnovu nekih pređašnjih iskustava - a bilo ih je - probe se vrše u najmanju ruku sa igračima koji su u najužoj konkurenciji. Neka odstupanja su moguća, ali ne bi bilo iznenađenje ni da se sva imena i zvanično potvrde posle borbe za zlato.

Takođe, nije neko posebno iznenađenje ni to što će mesto u startnoj petorci verovatno zauzeti Gasol iako je Španija ispala već u četvrtfinalu. Fiba često ume da "nagradi" domaćina. 

(FOTO: Fiba.com)


tagovi

Miloš TeodosićMundobasket2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara