Mozzart sponzor i najjače košarkaške lige u Rumuniji, menja se sistem takmičenja

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.09.22. | 19:18

Dve konferencije, pa zajednička grupa, plej-of i veliko finale

Posle osvojene titule, Kluž je u sezonu 2022/2023. rumunske košarke ušao pobedom u Superkupu. U uzbudljivom meču savladan je Voluntari 78:76, a sada je vreme za start LNBM Mozzart Bet lige.

Od ove sezone kompanija Mozzart sponzor je najjačeg ranga rumunske košarke, u kojoj je tim za koji nastupa Stefan Birčević ponovo favorit.

Izabrane vesti

Prošli šampionat protekao je u uzbudljivim borbama, a prvi je kroz cilj prošao Kluž, dok je kup takmičenje pripalo Voluntariju. Upravo su ti rivali igrali u finalu, u kom je Birčevićev tim slavio 3:1.

Ponovo se očekuje neizvesnost, Rumunija će imati najmanje pet predstavnika na međunarodnoj sceni, a većina ekipa se pojačala tokom leta. Kluž će igrati Evrokup, Voluntari Ligu šampiona, Oradea i Krajova FIBA kup Evrope, a Temišvar Alpe Adrija kup.

Sezona 2022/2023. biće specifična po tome što će se igrati u drugačijem formatu. Timovi (18) će se takmičiti u dve konferencije, Prvih pet iz obe će formirati novu zajedničku grupu, u koju će se prenositi bodovi protiv rivala koji su takođe prošli, a igraće se i po dve utakmice sa timovima iz suprotne konferencije. U plej-ofu će se naći osam timova, koji će prvu i drugu fazu igrati na tri pobede, a finale, prvi put posle 10 godina, na četiri.



tagovi

Mozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara