Bojan Bogdanović (©fiba.basketball)
Bojan Bogdanović (©fiba.basketball)

Mulaomerović odabrao 12 igrača za Evrobasket: Trojica iz NBA, naturalizovani Smit, Hezonja, Simon...

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.08.22. | 16:01

Interesantan sastav Hrvatske

Približava se Evrobasket, a iako većina selektora želi da sačeka poslednji trenutak, Damir Mulaomerović je odlučio da skrati spisak na 12 imena. Hrvatsku će očekivano na kontinentalnoj smotri predvoditi trio iz NBA koji čine Ivica Zubac, Bojan Bogdanović i Dario Šarić.

Tu su još i Krunoslav Simon, Mario Hezonja, kao i naturalizovani Džejlen Smit. Hrvatski selektor je u poslednjem preseku precrtao Pavla Marčinkovića, Matea Drežnjaka i Gorana Filipovića. Još ranije je otpao Roko Rogić.

Izabrane vesti

Konačan spisak Hrvatske izgleda ovako: Toni Perković, Džejlen Smit, Roko Prkačin, Kruno Simon, Mario Hezonja, Dario Šarić, Lovro Gnjidić, Karlo Matković, Ivan Ramljak, Dominik Mavra, Ivica Zubac i Bojan Bogdanović.

Hrvate očekuju mečeve u kvalifikacijama za Evrobasket 2025. godine (25. avgusta protiv Poljske i tri dana kasnije protiv Švajcarske).

Na predstojećoj kontinentalnoj smotri nalaze se u Grupi C sa Grčkom, Italijom (domaćin), Ukrajinom, Velikom Britanijom i Estonijom.



tagovi

Košarkaška reprezentacija HrvatskeBojan BogdanovićIvica ZubacDario ŠarićKruno SimonMario HezonjaDžejlin SmitEvrobasket 2022Damir Mulaomerović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara