Dalas Mur (© Starsport)
Dalas Mur (© Starsport)

Mur pokazao drugo lice u Železniku, spreman je da preuzme i ulogu lidera ako je potrebno

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.02.22. | 07:55

Amerikanac ubacio 10 poena uz poslednja četiri minuta kada se meč 20. kola ABA lige lomio

Mnogo teže nego što se očekivalo, Partizan je slavio u Železniku protiv FMP u 20. kolu ABA lige. Morali su izabranici Željka Obradovića pošteno da se pomuče svih 40 minuta da bi došli do trijumfa, a najzaslužniji bio je Dalas Mur. Amerikanac koji je letos došao u Humsku je odigrao ubedljivo najbolju utakmicu u sezoni i tako najavio svima, a pre svega Obradoviću da bi mogao da odigra ključnu ulogu u Nišu naredne nedelje gde se održava Kup Radivoja Koraća.

Brojke kažu sledeće: Mur je za 27 minuta, ubacio 21 poena. U obe pomenute kategorije je probio ovosezonski lični rekord. Nikada nije igrao ovoliko i nikada ovoliko poena nije postigao u crno-belim dresu. Činjenica je da do sada nije imao ovakvu ulogu.

Izabrane vesti

S obzirom da Aleksa Avramović nije igrao u Železniku zbog povišene temperature, Mur je dobio znatno veću minutažu. Meč nije otvorio na pravi način, promašio je nekoliko otvorenih trojki. Međutim, okončao je meč na najbolji mogući način.

Shvatio je da nije u stanju da pogodi sa distance i onda se skoncentrisao na šuteve sa polu distance i iz reketa. Sjajno je pronalazio put do srca reketa i na kraju je pogodio 10 šuteva za dva poena iz 13 pokušaja.

Kada se pogleda čitava njegova sezona u ABA ligi, imao je samo na šest mečeva dvocifren košgeterski učinak, uključujući i utakmicu u Železniku.


Momak sa Floride je doveden da bude alternativno rešenje kada je u pitanju šut sa distance, posebno u momentima kada lopta nije u rukama Kevina Pantera. Pre duela sa FMP Železnikom, Mur je rešio jedan meč u korist crno-belih i to još u prvom kolu protiv Zadra kada je pogodio nekoliko bitnih trojki.

Od tada uglavnom igra sporednu ulogu i ne uzima previše šuteva. Što možda neke i čudi s obzirom da je Mur u Partizan stigao posle sezone provedene u Kini gde je znao da postigne i preko 50 poena.

Ipak, on je i sam rekao da nema nameru da u Partizanu juri takve brojke, već je spreman na drugačiju ulogu. Doduše, ovaj meč bi mogao da bude krekretnica za Mura.

Amerikanac sa pasošem Albanije je ubacio čak 10 poena u četvrtoj četvrtini i to sve u ključnim momentima u poslednja četiri minuta meča. Baš to bi moglo da natera Obradovića da u Nišu više Muru dodeli ulogu egzekutora u nekim momentima, posebno kada odbrane protivnika budu skocentrisane na Kevina Pantera.

Partizan u nedelju ima slobodan dan, a onda od ponedeljka kreću pripreme za Niš. Crno-beli igraju u petak prvi meč protiv Borca iz Zemuna. Do tada će se videti i spisak putnika. Alen Smailagić je trenutno na terapijama zbog povrede kolena i očekuje se da krene sa treninzima od ponedeljka, dok je Avramović bio na kratkoj poštedi zbog povišene temperature.



tagovi

Dalas MurKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara