Dalas Mur (© Starsport)
Dalas Mur (© Starsport)

Partizan dugo strepeo, ali na krilima hladnokrvnog Dalasa Mura došao do pobede u Železniku

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.02.22. | 20:59

Amerikanac odigrao spektakularno u poslednjoj četvrtini u kojoj je doneo pobedu crno-belima

Rovoski rat u Železniku. Posle istinske borbe koja je trajala svih 40 minuta, Partizan je uspeo da dođe do pobede, najviše zahvaljujući Dalasu Muru. Amerikanac je odigrao najbolju utakmicu ove sezone i svojim poenima je doneo trijumf rezultatom 86:80. Detalji su na kraju odlučili, a oni su se ogledali u prodorima već pomenutog Mura. On je sve preuzeo u svoje ruke u četvrtoj četvrtini. Bez greške je pogađao iz prodora i sa polu distance. Na kraju je ubacio 21 poen za 27 minuta na parketu.

Partizan je sada ponovo u seriji pobeda. Savladana je Krka u prošlom kolu ABA lige, potom je Andora pala u Evrokupu, a sada je nadigran i FMP u Železniku. Crno-belima potom sledi prva borba za trofej. Isto sledi i za FMP pošto oba tima igraju u Nišu gde se održava Kup Radivoja Koraća naredne nedelje.

Izabrane vesti

Partizan na ovom meču u Železniku nije bio kompletan. Aleksu Avramovića muči povišena temperatura, a ponovo van tima je bio Alen Smailagić koji je povredio koleno. Iskoristio je Mur skraćenu rotaciju da se ozbiljno nametne, a zanimljivo da nije pogodio van linije 6,75. Promašio je svih šest šuteva , ali je zato za dva poena bio sjajan. Pogodio je 10 od 13. Treba napomenuti i 17 poena Kevina Pantera, kao i 16 poena Uroša Trifunovića.Balša Koprivica je imao sjajno izdanje sa devet poena, 11skokova, tri asistencije i četiri blokade.

Kod domaćina je prednjačio Danilo Tasić sa 16 poena, Radonjić je imao 13, dok je Brajs Džons upisao 10 poena i čak 14 asistencija, ali i pet izgubljenih lopti.

Nije Partizan otvorio meč kako je to zamislio Željko Obradović. Nekoliko kikseva u odbrani koristi domaćin da dođe do osam poena prednosti u prvoj deonici. Bio je to znak za Obradovića da zatraži minut odmora. Kritikovao je legendarni trening izabranike naglašavajući da moraju mnogo čvršće da igraju u duelu. Prvi su reagovali Matijas Lesor, ali i Uroš Trifunović koji je pogodio dve trojke u prvoj deonici. Ipak, ubedljivo najveći problem u prvoj četvrtini je bila loša komunikacija kada je u pitanju Partizan pošto je primio čak 24 poena za prvih 10 minuta.

Presingom je počeo Partizan drugu deonicu, a uz to je Panter prvi put pogodio na utakmici. Ubacio je trojku kojom je smanjio na 24:21. Ipak, ta žestina u odbrani nije dugo trajala. Posle promašaja Mura i Dangubića, FMP je sjajno trčao i vrlo brzo vratio prednost od sedam poena. Samo je Trifunović imao konstantno odgovor na odbranu FMP u ovom periodu. Trećom trojkom je naterao Nenada Stefanovića na tajm-aut. Do kraja poluvremena domaćin je održao prednost.


Činilo se da bi FMP mogao da bude u velikom problemu kada je Brajs Džons u samom finišu poluvremena uz pomoć saigrača morao da napusti parket. Ipak, Amerikanac je zaigrao na startu drugog poluvremena.

Balša Koprivica je imao sjajan start drugog poluvremna. Prvo je upisao blokadu, pa je zakucao loptu na drugoj strani, ali na sve to je domaćin uvek imao spreman odgovor. Treba doduše naglasiti da je i Partizan dosta uticao na loš rezultat. Mur je za manje od 60 sekundi stigao da promaši dva slobodna bacanja, a potom napravi i faul u napadu. Posle toga Danilo Tasić je pogdio trojku za 53:46. Ponovo je Koprivica pokrenuo Partizan u odbrani. Bilo je to dovoljno za veliku seriju 12:2. Panter je pogodio trojku za prednost 58:55. Do kraja deonice Partizan je zadržao minimalnu prednost.

Rezultatska klackalica je viđena na startu odlučujuće deonice. Koprivica je ponovo bio ključna figura u Partizanu. Zanimljivo da je Obradović u ovom periodu igrao sa visokom petorkom. Krilni centar je bio Lesor, a petica već pomenuti Koprivica. Uprkos tome, sve je išlo ka dramatičnom finišu. Crno-beli su promašivali iz izglednih situacija, dok je borbeni FMP uvek ostajao u igri. Džons je pronašao put do koša i ponovo doneo minimalnu prednost domaćinu na nešto više od pet minuta pre kraja. Stegle su se ruke u narednim napadima pa je na četiri minuta pre kraja na semaforu stajalo 72:72. Izjednačeno je bilo i posle dva minuta pošto je Mur donosio prednost, ali je FMP odmah to anulirao. Čini se da je ključna situacija bila kada je Panter ukrao loptu, a posle toga Mur ponovo poentirao posle prodora. Amerikanac je na kraju heroj pobede crno-belih. Sve je u ključnim momentima išlo u njegove ruke, a omaleni plejmejker je pokazao hladnokrvnost i sasvim zasluženo dobija epitet heroja meča.


ABA LIGA 20. KOLO

Petak

Krka - Cibona 52:87

/Lapornik 16 - Gegić 22/

Split - Cedevita Olimpija 79:83

/Šorter 19 - Murić 17/

Subota

Igokea - Mornar 70:57

/Ilić 17 - Jeremić 21/

FMP - Partizan 86:80

/Tasić 16 - Mur 21/

Nedelja

17:00 (1,17) Budućnost (20,0) Mega Mozzart (5,50)

19:00 Crvena zvezda - Zadar



Ponedeljak

18:00 Borac - Derbi

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

KK FMPKK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara