Najdžel Vilijams-Gos u dresu Partizana (© StarSport)
Najdžel Vilijams-Gos u dresu Partizana (© StarSport)

Muta Nikolić veruje u Partizan: Zna Željko kako će u Madridu, Vilijams-Gos opasniji od Tavaresa

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.05.23. | 08:13

"Video sam ja davno tog momka, da poseduje kvalitete potrebne za modernu košarku, uostalom zato sam ga i doveo u Partizan kada sam ja bio na klupi", priča Muta Nikolič za Mozzart Sport

Od velike prednosti i dva brejka u Madridu do vraćanja na nulu u Beogradu i povratak u glavni grad Španije gde će se sve rešavati u petoj utakmici plej-ofa Evrolige. Ovo su ukratko prepričane prethodne dve nedelje Partizan Mozzart Beta koji se bori sa moćnim Real Madridom za odlazak na Fajnal for u Kanaus. Neki će sada reći da je crno-beli tim prokockao idealnu šansu, da u Madridu teško da mogu da ponove čudo kada je Panter doneo prvi trijumf, a ceo tim dominirao u drugom susretu. Sada je potrebno da se nešto slično dogodi naredne srede, a uveren u veliki uspeh crno-belih je i nekadašnji trener kluba iz Humske, Miroslav Muta Nikolić.

Prekaljeni trenerski vuk je prošao sve što se moglo proći u struci. Osvajao je medalje kao selektor mlađih selekcija, radio svuda po Srbiji, uključujući i u Partizanu, ali u najgorem mogućem periodu. Bila je to 2017. godina kada je malo koji internacionalac imao nameru da obuče crno-beli dres, tada je Nikolić uz pomoć prijatelja, a šuškalo se tada da je ključnu ulogu odigrao Željko Obradović, doveo do tada nepoznatog američkog plejmejkera velikog potencijala - Najdžela Vilijamsa-Gosa. Vrlo brzo je postao lider tadašnjeg tima crno-belih, a danas je udarna igla kod Ćusa Matea u okršajima protiv bivšeg kluba.

Izabrane vesti

"Video sam ja davno tog momka, da poseduje kvalitete potrebne za modernu košarku, uostalom zato sam ga i doveo u Partizan kada sam ja bio na klupi. Naravno on je tada bio mlad, još je morao da napreduje, ali sada svi vide kakav je igrač danas u Realu. Za mene je on najbitniji i najopasniji i treba posebnu pažnju obratiti na njega u sredu. Ako se on zaustavi, njegova prodor igra, eksplozija i šut, dosta toga će već tada biti obavljeno", analizira za Mozzart Sport Miroslav Nikolić.

Svestan je i Muta Nikolić propuštene dve prilike u Beogradu kada je crno-beli tim mogao da završi sve i ode u Kanuas gde ga već čeka Barselona.

"To je košarka, dešavaju se takve stvari. Nekada pobeđuješ, nekada gubiš. sve zbog jedne lopte. Doduše, svi znamo kakvu su dani sada u Beogradu, tragedija koja je šokirala sve, ona je definitivno ostavila trag na utakmicu i publiku. Sve to je uticalo na kraju, ali opet, nije mala stvar boriti se stalno na jednu loptu sa Real Madridom. Očekujem da bude slično i u Madridu."

Samo je pitanje da li može Partizan da pobedi ponovo u Madridu kao prethodna dva puta na startu serije.

"Što ne bi mogao? Uostalom to najbolje Željko zna, kako da postavi, kako da pripremi ekipu. Sada se vraća i Kevin Panter, sve to utiče. Eto čitam da neće biti Gabrijela Deka, sve su to sitnice koje mogu da daju prevagu jednoj ili drugoj ekipi. Ja verujem u Partizan i pobedu. Pre svega zbog Pantera koji će ponovo moći da preuzme teret na spoljnim pozicijama".

Ipak, problem nije bio toliko na spoljnim pozicijama koliko u reketu i to sve zbog jednog čoveka - Valtera Tavaresa.

"Odličan igrač, ali kada se igra plej-of serija, ima tu svakakvih varijanti. Veliko je pitanje i potrošnje, da li je u stanju uvek da igra na visokom nivou. Postoje tu razni načini."

Uostalom, dobro zna trener Nikolić kako je kada u timu imate gorostasa koji privlači pažnju svih. Popularni Muta je svojevremeno u seniorsku košarku uveo Bobana Marjanovića.

"Tako visoki igrači se uglavnom brane usmeravanjem na neku poziciju na parketu, i tako konstantno kada god je u igri. Potrebno je ostati dosledan principima u odbrani. Nije lako kada igrate protiv takvog igrača, ali ima uvek načina. Videlo se kako to dobro radi Smailagić, izvlači ga napolje i tako zamara, konstantno ga terati na kretnju, izvlačiti ga iz pozicija gde se oseća najbolje. Odigrao je odlično u Beogradu, ali isto tako se u Madridu videlo da postoji lek za njegovu igru."

Jedan detalj je posebno zapao za oko iskusnom Miroslavu Nikoliću u četvrtom meču.

"Ejj, jedan veliki Real Madrid mora da se oslanja na zonu protiv Partizana, to je nešto što nisam očekivalo, ali eto... još jedan pokazatelj šta radi Partizan i Željko Obradović. Još jednom da ponovim, mislim da ništa nije rešeno i da Partizan ima lepu šansu u Madridu. Činjenica je da oni imaju široku klupu i igrače koji uvek mogu da ulete, to im je definitivno najveći kvalitet, ali Partizan je pokazao da može da se nosi sa svima i na svakom terenu", završava Nikolić.



tagovi

Miroslav Muta NikolićNajdžel Vilijams GosKK PartizanKK Real Madrid

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara