MVP finala Superlige Srbije, Luka Mitrović (Foto: Starsport)
MVP finala Superlige Srbije, Luka Mitrović (Foto: Starsport)

MVP Mitrović: Dobra uvertira pred bitke sa Partizanom; Petrušev: Fenomenalan osećaj, ali nije potpun bez trećeg trofeja

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.06.23. | 19:01

Prvotimci Crvene zvezde izneli utiske nakon osvojene titule šampiona Srbije

Osmi put zaredom Srbija ima istog šampiona - Crvenu zvezdu. Pobedom nad FMP-om u finalnoj seriji, ekipa Duška Ivanovića je podigla drugi trofej u sezoni, posle Kupa Radivoja Koraća.

Najzaslužniji za trijumf u borbi za titulu srpskog šampiona bio je Luka Mitrović, koji je za odlična izdanja nagrađen MVP zvanjem, a bio je i najbolji strelac finala.

Izabrane vesti

"Lepa priznanja individualna, koja ipak ostaju u drugom plana. Dolaze iz pobedničke ekipe i to je najbitnije. Idemo dalje, nadam se da ću ja lično, ali i čitava ekipa nastaviti u istom ritmu i u finalu ABA lige", istakao je centar Zvezde na parketu dvorane u Železniku nakon ceremonije dodele pehara i slavlja sa navijačima koji su u dobroj meri ispunili tribine.

Luka je u crveno-belom dresu osvojio čak 15 trofeja. Četiri puta je bio na tronu u ABA ligi, pet puta u domaćem prvenstvu, a čak šest puta je osvojio i Kup Radivoja Koraća.

"Trofej je uvek trofej. Lepo je podići pehar, dobra uvertira pred finale ABA lige i ono što nas očekuej sa Partizanom. Nedostajalo nam je utakmica, duga je bila pauza, to se u nekim momentima moćda i videlo. Svakako stvar koja će podići raspoloženje za bitke koje nas očekuju".

Filip Petrušev minule sezone nije dobio pravu priliku u Anadolu Efesu, ali je zato u dresu Crvene zvezde pokazao od čega je. Briljirao je posebno u Evroligi, bio među najkonstantnijim igračima srpskog šampiona i igrački rezime dopunio sa dva pehara.

"Fenomenalan osećaj. Kup, pa titula šampiona Srbije, ali nije potpun bez trećeg trofeja. Da zaboravimo ovo što pre i spremamo se za ono što sledi. Svestan sam svega što je bilo ove sezone i srećan sam, ali nisam imao mnogo da razmišljam o tome, jer traje sezona i predstoji ono najvažnije, ali veoma sam zadovoljan i zahvalan na svemu ove sezone", rekao je Petrušev.

Pokazalo se da dobro funkcioniše sa Mitrovićem na parketu, a ne krije mladi centar da mu prija njihova saradnja.

"Koliko je plejmejker važan, na mojoj pozicije je možda još važniji visoki igrač koji može da dodaje. Igra više pik en rol sa plejmejkerom, dobija mnogo lopti iz kratkih otvaranja, što radi fenomenalno. Zahvaljujući svojim predispozicijam mogu da raširim, da šutnem, uđem pod koš i on to sve vidi. Ta konekcija je možda još bitnija za mene, nego sa plejmejkerom".

Sledi veliko finale regionalne lige protiv Partizan Mozzarta Beta. Pet puta su se crveno i crno-beli sastajali ove sezone, a ekipa sa Malog Kalemegdana je dosad bila uspešnija sa tri trijumfa.

"U prve dve utakmice ne očekujemo pomoć ni od koga. Neće biti naših navijača, ne treba da se obaziremo na suđenje, ne očekujemo da nam iko pomogne, štaviše, možda i suprotno. Treba da gledamo sebe, da se koncentrišemo na ono što mi radimo, da to radimo što bolje i ako budemo igrali kao što smo igrali krajem Evrolige i u plej-ofu ABA lige, biće sve kako treba".

Partizan će imati prednost domaćeg terena, te će se prve dve utakmice odigrati u Štark Areni. Može li Zvezda do brejka?

"Nije bio slučaj prethodnih godina, ali ove kako se sve izdešavalo, nije nemoguće da bude i brejkova. Nemamo vremena da čekamo naše utakmice kod kuće, jer igramo dve kod njih, moramo da napadnemo brejk, ne možemo da se opustimo nikako", zaključio je Filip Petrušev.


tagovi

KK Crvena zvezdaLuka MitrovićFilip PetruševSuperliga SrbijeKošarkaška SuperligaABA ligaKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara