Duško Ivanović (Foto: Starsport)
Duško Ivanović (Foto: Starsport)

Duško Ivanović: Posebno bitan trofej, mnogo znači biti prvak države sa takvom košarkaškom tradicijom

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.06.23. | 15:47

"Drugi trofej, prva titula nacionalnog prvaka i ima posebnu draž i težinu za mene", rekao je Nemanja Nedović

Košarkaši Crvene zvezde su po osmi put zaredom postali šampioni Srbije, pošto su u finalu Superlige savladali FMP sa 2-0 u seriji. Nakon drugog meča, odigranog u Železniku, podigli su izabranici Duška Ivanovića i drugi trofej u sezoni, nakon osvojenog Kupa Radivoja Koraća u februaru.

Trener crveno-belih je u impresivan košarkaški rezime dodao titulu i nacionalnog šampiona Srbije, nakon što je osvajao i titule u Španiji, Francuskoj i Švajcarskoj.

Izabrane vesti

"Svi smo veoma zadovoljni što smo prvaci Srbije, za mene mnogo znači biti prvak jedne države sa takvom košarkaškom istorijom. Čestitam mojim igračima koji su morali da daju maksimum jer nismo počeli kako je trebalo, nismo bili skoncentrisani, a čestitao bih i FMP-u jer su momci bili odlični. Hvala i navijačima koji su bili tu da nam pomognu kao i uvek. Ovaj trofej je posebno bitan, prvaci smo zemlje košarkaške sa velikom tradicijom i to mi je zaista, zaista bitno", istakao je Ivanović na konferenciji za medije posle susreta.

Luka Mitrović je proglašen za MVP-a i najboljeg strelca finala Superlige, te je nastavio sa odličnim izdanjima nakon sjajnih nastupa u plej-ofu ABA lige. Tempirao je formu za završnicu sezone, a pred crveno-belima je još finale ABA lige protiv Partizan Mozzart Beta.

"Da kucnem u drvo... Trenira dobro, igra dobro, sad je najbitnije ono što dolazi", zaključio je Duško Ivanović.

Nemanja Nedović (Foto: Starsport)Nemanja Nedović (Foto: Starsport)

Nemanja Nedović je podigao drugi trofej u drugom mandatu na Malom Kalemegdanu.

"Drugi trofej, prva titula nacionalnog prvaka i ima posebnu draž za mene. Desilo se tačno ono što smo očekivali, da će FMP izaći sa velikom energijom, bez pritiska i da će pružiti sjajan otpor. Veoma su dobra i mlada ekipa, koja je imala sjajnu sezonu i čestitam im na svemu šti su uradili. Na kraju je naš kvalitet došao do izuražaja, prelomili smo utakmicu u početkom četvrte četvrtine, osvojili titulu i sada se okrećemo drugim obavezama", istakao je Nedović.

Iako je zadovoljan dosad ostvarenim, svestan je da Zvezda ima još jedan cilj da ostvari do kraja sezone.

"Možda su ovi neki momci navikli na sve ovo, ali meni je ne sve ovo novo. Imaju posebnu težinu za mene, jer sam uspeo da osvojim to za voljeni klub. Posao nije završen, svi znamo šta nas očekuje i svi smo nekako već glavama u tim utakmicama, da privedemo ovu sezonu kraju kako treba", zaključio je Nemanja Nedović.



tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićNemanja NedovićLuka Mitrović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara