Denis Šreder dobija pehar od Paua Gasola (©Mozzart Sport / Dragana Stjepanović)
Denis Šreder dobija pehar od Paua Gasola (©Mozzart Sport / Dragana Stjepanović)

MVP Šreder: Sastanak u Okinavi promenio sve, sada nas ljudi u Nemačkoj prepoznaju

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.09.23. | 18:43

“Pre svega, bila je ovo luda vožnja, preko deset godina smo zajedno. Sada smo na svetskom tronu, došli smo i osvojili titulu bez poraza...“

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Bio je kritično loš protiv Letonije u četvrtfinalu, ali sve loše što je napravio tada i umalo koštao Nemačku zlata, ispravio je i vratio sa kamatom u polufinalu i finalu u kojima je bio maestralan. Denis Šreder je na kraju zasluženo poneo MVP epitet, jer je uradio mnogo toga fantastičnog za ekipu i Nemačku.

Izabrane vesti

Posle utakmice Šreder je poručio da se ništa od ovoga ne bi desilo da nije bilo zajedništva u svlačionici...

“Pre svega, bila je ovo luda vožnja, preko deset godina smo zajedno. Sada smo na svetskom tronu, došli smo i osvojili titulu bez poraza...“, morao je da se zaustavi pošto su na konferenciju upali svi igrači i polili ga litrima piva i vode... Posle nekoliko trenutaka je nastavio:

“Neverovatna grupa ljudi. Počeli smo krajem jula, trener je uradio sve da izvuče najbolje od nas, podelio nam prave uloge... Biti bez poraza ceo turnira gde smo igrali protiv velikih rivala, sve ih pobedili do kraja... Osvojiti zlato je pravi blagoslov. Ponosan sam na sve, ovo je neverovatan osećaj“.

Nastavio je dalje o timskom uspehu.

“Kao što je trener rekao, tim je uradio sve. Uživali smo u svakom zajedničkom trenutku, takmičili smo se na najvišem nivou. To je razlog što smo sve ovo napravili. Ispisali smo istoriju. Dirk Novicki je jedan od najboljih igrača svih vremena, promenio je igru, veliki šampion, jako ga poštujem. Mnogo sam ponosan što smo mogli da igramo zajedno 2015. na Evrobasketu. Ovo je veliki uspeh za sve nas, za Savez, ali ne bismo ništa postigli da nije bilo tima. Sjajno iskustvo“.

I ne samo to, ovo je rezultat velikog rada godinama unazad.

“Košarka je mnogo divan sport, ovim smo potvrdili sve što smo uradili poslednjih godina. Želim da svaka utakmica bude na nacionalnoj televiziji. Pre deset godina, košarka je postojala, ali niko nije znao dalje od Dirka Novickog. Sada svi znaju za nas. U Nemačkoj nas svi prepoznaju, znaju koga i šta predstavljamo. Dobili smo poštovanje nacije“.

Otkrio je da je sastanak ekipe u Okinavi promenio sve...

“Imali smo sastanak u Okinavi, sličan jednom prošlogodišnjem. Bili smo podeljeni u tri grupe, po četiri čoveka. Pitao nas je šta želimo, svi su rekli medalju. Pitao je mene na kraju, rekao sam – zlato. Momci u svlačionici su bili motivisan da napravimo ovo. To što smo završili turnir sa 8-0 je sjajno“.


tagovi

Denis ŠrederMundobasket 2023košarkaška reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara