MZT bez trojice standardnih u Sarajevu

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.12.18. | 14:00

Da li će Sparsi iskoristiti šansu?

MZT nastavlja takmičenje u ABA 2 ligi gostovanjem sarajevskim Sparsima (17.00, Arena Sport 2). Makedonski viceprvak ima maksimalan skor na svom terenu (6-0), dok u gostima baš i ne blista (1-3) na temelju čega Sarajlije gaje optimizam.

Doduše, ne samo na tome. MZT će biti izrazito oslabljen, pošto trener Đorđi Kočov neće moći da računa na trojicu standardnih igrača. Reč je o Darku Sokolovu, Ljubomiru Mladenovskom i Marku Simonovskom.
"Očekuje nas susret sa ekipom koja poseduje veliki talenat, a ima i mnogo iskusnih igrača u svom rosteru. Košarkaši Sparsa igraju agresivnu odbranu, odlično trče u tranziciji i uvek su agresivni na ofanzivnom skoku. Sa druge strane, dolazimo u Sarajevo izrazito oslabljeni. Ipak, siguran sam da će momci pronaći snagu da nadomeste njihovo odsustvo", rekao je Kočov.

Izabrane vesti

Sličnog je mišljenja i odlični šuter makedonskog kluba Lester Medford.
"Dosadašnje igre i rezultati Sparsa govore da treba da ih shvatimo maksimalno ozbiljno. Imaju kvalitetan tim, što potvrđuje i stanje na tabeli. Naše je da damo sve od sebe, budemo agresivni i probamo da ih iznenadimo, bez razlike što ćemo biti oslabljeni", rekao je Medford

Svestan je trener Sparsa Marko Trbić da njegove pulene ne čeka lak zadatak, uprkos tome što igraju kod kuće te činjenici da gosti nisu u najjačem sastavu.
"Igramo protiv tima koji ima najbolji napadački učinak u ligi. MZT je vrlo kvalitetan sastav, koji igra raznovrsno u napadu i biće nam potrebna ogromna energija i koncentracija kako bismo im smanjili učinkovitost i tako sebi stvorili šansu da pobedimo. Nadam se da cemo se vratiti u formu od pre pauze i pobedom protiv MZT-a otvoriti niz od nekoliko teških utakmica u ABA 2 ligi i domaćem prvenstvu", podvukao je Trbić. 

ABA 2 - 11. KOLO:

Sreda

Split - Helios 82:76
Dinamik - Lovćen 87:88
Rogaška - Primorska 74:75
Sutjeska - Borac 71:64

Četvrtak

17.00: (1,60) Spars (14,50) MZT (2,55)
18.00: (5,50) Vršac (20,00) Zrinjski (1,17)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

MZT SkopljeSpars Sarajevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara