Na Finsku bez Dobrića i Trifunovića

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.24. | 11:01

Van tima ostao i Aleksa Uskoković, dok su sve karte rasprodate

Postoji ona floskula o tome kako je svaki početak težak, posebno u trenerskom opusu Svetislava Pešića, koji je biranim rečima govorio o selekciji sa severa kontinenta, koja ni po jednom kriterijumu ne pripada košarkaškom kremu. Igraju vicešampioni sveta važan meč u dvorani „Aleksandar Nikolić“, duel u kome bi trebalo da pokažu superiornost i opravdaju blistave rezultate iz Manile. Bez obzira na sastav tima.

Kažemo, svaki početak je težak, ali Svetislav Pešić ništa nije želeo da rizikuje pred premijeru u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope. Na zvaničnom sajtu FIBA potvrđeno je da će reprezentacija Srbije večeras biti lišena pomoći Ognjena Dobrića, Uroša Trifunovića i Alekse Uskokovića.

Izabrane vesti

20.00: (1,03) Srbija (28,0) Finska (12,0)

U prethodnom periodu Ognjen Dobrić je imao problema sa povredom zgloba. U Virtusu su na sve načine pokušali da ga što pre vrate u takmičarski ritam, čak je i bivše krilo Crvene zvezde odigralo neke mečeve jakog intenziteta. Međutim, zbog zgusnutog rasporeda i specifičnosti povrede, Svetislav Pešić je odlučio da ga odmori u duelu protiv Finske. Moguće je da će Dobrić biti u avionu za Gruziju, gde Orlovi u ponedeljak igraju drugi meč kvalifikacija.

Van tima ostao je i krilni košarkaš Partizana Uroš Trifunović. On je bio učesnik poslednjih Partizanovih utakmica u okviru Kupa Radivoja Koraća, ali je pre toga imao pauzu. Pozlilo mu je tokom leta od Nice do Bolonje.

U protokol nije ušao ni plejmejker Aleksa Uskoković. Prednost na poziciji organizatora igre dobili su Ognjen Jarmaz i Aleksa Avramović.

Kako je objavio Košarkaški savez Srbije, sve karte za utakmicu sa Finskom (RTS, 20.00) su rasprodate.



tagovi

Uroš TrifunovićAleksa UskokovićOgnjen Dobrićkošarkaška reprezentacijakošarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Evrobasket 2025

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara