"Mijatović"
"Mijatović"

Na vezi sa Bahreinom - Dejan Džoli Mijatović

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.16. | 12:23

“Ovde sam od 1. novembra prošle godine. Već na početku smo igrali finale Superkupa i poraženi smo od Maname, ali smo se okitili srebrom. Pokušavam da igračima prenesem svoju filozofiju i shvatanje košarke. Ide teško jer su njihove vizije dijametralno suprotne, ali vremenom smo pronašli zajedničku hemiju”, ističe naš trener

MijatovićTrener koji se proslavio u radu sa mlađim reprezentativnim selekcijama Srbije i okitio se sa velikim brojem medalja, zlatom na prvenstvima Evrope u Turskoj i Španiji, srebrom na SP u Litvaniji odnosno Češkoj, svoju trenersku karijeru nastavio je u Bahreinu.

Sa klubom Al Ahli Dejan Džoli Mijatović stigao je do finalne serije u ovoj, kako za Mozzart Sport kaže, prelepoj zemlji.
Sistem takmičenja u Bahreinu je pomalo zamršen, ali stigli smo do finala i uz to uspeli smo da pobedimo velikog rivala ekipu Manama koju je predvodio Sem Vinsent koji je svojevremeno igrao sa Majklom Džordanom. Bio je u Bostonu, Njujorku, Šarlotu, ali i selektor Nigerije...“, kaže u javljanju iz Bahreina za naš portal Dejo Mijatović.

Izabrane vesti

Savladali ste u Superligi i Muharak i obezbedili plasman na GCC?
Da, taj klub predvodi naš poznati trener Rajko Toroman, a uspeli smo da se plasiramo za turnir koji se održava u Dubaiju gde dolaze najbolje ekipe iz Omana, Saudijske Arabije, Katara, Arapskih Emirata... Najbolji sa tog takmičenja ide u Ligu šampiona Azije“.

Angažman u Bahreinu je i za vas veliko i novo iskustvo?
„Ovde sam od 1. novembra prošle godine. Već na početku smo igrali finale Superkupa i poraženi smo od Maname, ali smo se okitili srebrom. Pokušavam da igračima prenesem svoju filozofiju i shvatanje košarke. Ide teško jer su njihove vizije dijametralno suprotne, ali vremenom smo pronašli zajedničku hemiju“.

Broj stranaca u klubovima iz Bahreina je limitiran na jednog?
„U okruženju važi pravilo da se mogu angažovati dvojica inostranih igrača, ali ovde samo jedan. Zato se moramo fokusirati na rad sa domaćim igračima. Teško je jer je Manama angažovala najbolje košarkaše, oni su najbogatiji klub i dominiraju poslednjih godina. Eto, sad smo uspeli da uđemo u finale“.

Bahrein je lepo mesto za život?
„Ok je, ostrvo sa lepom klimom, već sad su počele letnje temperature, plaže su odlične... Ipak, i za mene je ovo novo iskustvo jer se susrećem sa drugačijom kulturom, ljudima koji razmišljaju na drugi način od nas iz Evrope. Nedostaje im malo više profesionalizma u sportu, ali razmišljaju o ozbiljnim poslovima nakon okončanja igračke karijere“.

Kao i svuda u svetu i u Bahreinu je puno naših ljudi sa kojima se družite?
„Da, ovde su fizioterapeuti Marko Nikolić, Sale Perić, ima dosta trenera u rukometu, košarci, fudbalu, ali i naših igrača“.

Dobro, finalna serija počinje u četvrtak?
„Imamo velike želje da se okitimo sa zlatnom medaljom, da li ćemo uspeti ostaje da se vidi“, zaključio je javljanje iz Bahreina Mijatović.

PIŠE: Đurđe Mečanin
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Džoli MijatovićBahrein

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara