Najbolja košarka sezone! Cedevita izgorela u paklu Morače, Budućnost napada tron ABA lige

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.04.18. | 20:40

Fantastično slavlje ekipe Aleksandra Džikića

Najbolja utakmica sezone u ABA ligi! Budućnost je u paklenoj atomferi Morače posle velikog preokreta i drugi put u polufinalnoj seriji savladala Cedevitu i postala prvi finalista regionalnog takmičenja - 72:57.

Podgoričani će u svom istorijskom finalu čekati pobednika sutrašnjeg okršaja između Crvene zvezde i Mornara, mada je publika u prepunoj dvorani skandiranjem u finišu utakmice jasno izrazila želju da to bude aktuelni šampion Jadrana.

Izabrane vesti

Prvo poluvrme je bilo prepuno nervoze, posebno u domaćim redovima, što je Cedevita mogla i morala da iskoristi. U jednom trenutku Zagrepčani su bili na +11 (11:22), ali se Budućnost vratila i najavila da potpni preoket u trećoj deonici. Vrhunska košarka viđena je u narednih deset minuta, oba tima su spustila gard i krenula u otvoreni „fajt“ na parketu. Nakon stravičnog zakucavanja Krisa Džonsona, kada je Cedevita povela sa 46:40, delovalo je da su gosti spremni za kapitalni brejk u ključnom delu sezone, ali je to zapravi bio znak za igrače Budućnosti da dodaju gas i konačno zaigraju onako kako umeju.

Ivanović, Popović i Gordić su tada pogurali ekipu Aleksandra Džikića, a kada im se priključio i nepogrešivi Kajl Lendri Cedevita se našla u nokdaunu. Od kraja treće četvrtine do sredine poslednje Budućnost je napravila seriju 14:0 i povela sa 54:46. Ubrzo je ta razlika dostigla i dvocifrenu prednost (61:50). Gosti su bili na kolenima, a Đetići jednom nogom u finalu ABA lige. Ključne poene u samoj završnici utakmice, koji su „patosirali“ ekipu Jurija Zdovca postigao je silno motivisani Petar Popović, koji je na kraju poneo i epitet igrača utakmice.

Odlični bek Budućnosti bio je i najefikasniji igrač utakmice sa 14 postignutih poena. Ivanović je ubacio jedan manje, a Lendri 11. Kod gostiju je dvocifren bio samo Roko Leni Ukić sa 12 postignutih poena.

Budućnost je u svojoj istoriji pet puta igrala polufinale ABA lige, a pre dve sezone eliminisana je upravo od Cedevite. Ovo je bila idealna prilika za revanš i Podgoričani su to uspeli da iskoriste.

BUDUĆNOST – CEDEVITA 72:57
/11:17, 17:15, 17:14, 27:11/

Sportski centar Morača
Gledalaca: 4.600
Sudije: Belošević, Boltauzer, Pukl

BUDUĆNOST: Ivanović 13, Šehović 6, Doelman 8, Barović 2, Šehović, Gordić 9, Ilić, Nikolić 3, Gibson 6, Popović 14, Lendri 11, Nikolić.

CEDEVITA: Ukić 12, Krušlin 8, Perković, Džonson 4, Nikols 7, Slavica, Žganec, Musa 4, Čeri 7, Markota 4, Ramljak 2, Stipanović 9.

 

Foto: ABA liga, Buducnost VOLI


tagovi

Aleksandar DžikićJurij Zdovc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara