Mihailo Vasić (Foto: AFP)
Mihailo Vasić (Foto: AFP)

Najbolji kad je najbitnije: Liman sezonu bez mastersa okončao osvajanjem Završnog turnira, Vasić MVP

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.12.21. | 22:00

Ekipa Limana osvojila 3x3 Završni turnir u Džedi pobedom nad ruskim Gagarinom u finalu

Basketaši Limana nisu mogli da se pohvale rezultatima pred Završni turnir, ali su zato utehu pronašli u osvajanju najvrednijeg trofeja. U finalu turnira u Džedi savladali su tim Gagarin i tako na najbolji način okončali sezonu - 21:14.

Godinu dana nakon što su sa zvukom sirene izgubili borbu za trofej na Završnom turniru, basketaši trećeg tima na svetskoj rang listi su se i pored sezone koja je pretila da bude za zaborav izdigli iz pepela kada je bilo najpotrebnije. Imali su problema sa povredama u godini koju su okončali bez osvojenog masters turnira još od 2017. godine, te su sa savršenih 5:0 u Džedi došli do velike pobede i po prvi put osvojili 3x3 Završni turnir.

Izabrane vesti

Stefan Kojić je bio najzaslužniji za trijumf u finalu, pošto je ruskoj ekipi ubacio 11 poena. Ipak, MVP priznanje završilo je u rukama Mihaila Vasića koji je imao najveći indeks korisnosti i bio drugi strelac turnira u Saudijskoj Arabiji. On je u pobedi nad Gagarinom dodao pet poena, koliko je ubacio i Nebojša Kilijan, dok se Aleksandar Ratkov nije upisao u strelce. U ruskoj ekipi najbolji je bio Stanislav Šarov sa devet poena.

Vasić je otkrio da je ekipa bila dodatno motivisana zbog svega što joj se izdešavalo ove sezone.

"Nikada nas ne otpisujte, sada nam je to dalo dodatnu motivaciju", rekao je Vasić.



tagovi

Mihailo VasićBasket 3x3Liman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara