Detalj sa utakmice (©AFP)
Detalj sa utakmice (©AFP)

Najefikasnija partija do sada: Petrušev se probudio u drugom poluvremenu i doprineo trijumfu

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 04:31

Srpski centar dobio najznačajniju minutažu od početka predsezone, Filadelfija zabeležila prvu pobedu

Stigao je Filip Petrušev pre nešto više od mesec dana do svog najvećeg dostignuća u karijeri, osvajanja srebrne medalje na Svetskom prvenstvu. Osokoljen prigrljenim odličjem s Mundobasketa stigao je u SAD, a ove noći došao je do svog novog najboljeg košgeterskog učinka u pripremnim utakmicama pred svoju ruki sezonu u najjačoj ligi sveta.

Doskorašnji igrač Crvene zvezde postigao je sedam poena za 21 minut na parketu, a sve koševe dao je u drugom poluvremenu. Time je doprineo da njegova Filadelfija zabeleži prvu pobedu u predsezoni, pošto je savladala Bruklin 127:119.

Izabrane vesti

Nije 23-godišnjak ušao u meč na željeni način, pošto je promašio sva tri šuta u prvom delu igre. Ozbiljnijeg negativnog uticaja na tim iz Pensilvanije nije bilo, budući da je imao ubedljivih 68:51 posle 24 minuta. Proradio je Petrušev u drugom poluvremenu, postigao sedam poena i tako nadmašio lični predsezonski rekord od šest poena, koliko je dao Bostonu pre osam dana.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Keli Ubre. Igrač koji se stidljivo dovodio u vezu s prelaskom u Partizan prethodnog leta postigao je 21 poen, mada nećemo puno pogrešiti ako kažemo da je šutirao do iznemoglosti (9/24). Tobajas Heris i Pol Rid ubacili su po 18 poena, dok je Dientoni Melton dao 15. Predvodnik Netsa u Barklis centru u Njujorku Kameron Tomas završio je susret s 18 poena.

Vredi istaći i da je u jednoj situaciji Petrušev razmenio nekoliko reči s Benom Simonsom, pošto je Australijanac napravio grub prekršaj. Ipak, sve je prošlo bez većeg incidenta.

Za četiri dana bićemo u prilici da gledamo jedan od najinteresantnijih predsezonskih mečeva, bar posmatrano iz ugla košarkaških zaljubljenika u Srbiji. Tada će se na suprotstavljenim stranama naći Filadelfija Filipa Petruševa i Atlanta Bogdana Bogdanovića.



tagovi

Filip PetruševFiladelfijaKeli UbreBruklin Nets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara