Larkin, De Kolo, Džejms, Šved, Mirotić (©Starsport)
Larkin, De Kolo, Džejms, Šved, Mirotić (©Starsport)

Najplaćeniji igrači Evrolige: Mirotić, Larkin, Milutinov...

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.08.20. | 15:12

Specijalizovani portal Eurohoops ostavlja doduše mogućnost da je negde i pogrešio, ali...

Sezona u Evroligi prekinuta pre plej-ofa, većina klubova bila je prinuđena da skreše budžete za narednu sezone, ali oni najveći svejedno su uspeli da ugrabe poneko zvučno pojačanje. Pa je tako došlo i do malih pomeranja na listi najplaćenijih igrača najkvalitetnijeg takmičenja Evrope koje već tradicionalno objavljuje specijalizovani portal Eurohoops.

Isti izvor ipak ostavlja mogućnost za minimalne greške, prvenstveno zbog različitog procenta oporezivanja u evropskim zemljama. Takođe, klubovi u Evroligi nisu tako transparentni kao što bi navijači i mediji pre svega voleli. Tačne sume obično saznamo tek kada neki igrač ode.

Izabrane vesti

Kako bilo, jasno je da su najveći dobitnici ovog prelaznog roka Nikola Milutinov, koji je prešao iz Olimpijakosa u CSKA, te Šejn Larkin, koji je za MVP izdanja od prošle sezone nagrađen novim ugovorom u Efesu.

Eurohoops primećuje da je najviše stradala “srednja klasa“ košarkaša, jer više nije tako lako dobiti milionski ugovor. Ali najplaćeniji su i dalje masno plaćeni, dok se iznosi nisu previše menjali ni na dnu lestvice.

Elem, sume su u dolarima, a plate se računaju u neto iznosu, dakle nakon što se oporezuju. I u nekim slučajevima su korigovane u odnosu na prošlu sezonu, baš zbog pandemije korona virusa.

1.   Nikola Mirotić (Barselona) – 3.800.000 (potvrđeno od strane kluba)

2.   Šejn Larkin (Anadolu Efes) – 3.700.000

3.   Nikola Milutinov (CSKA Moskva) – 2.500.000

4.   Majk Džejms (CSKA Moskva) – 2.500.000

5.   Aleksej Šved (Himki) – 2.500.000

6.   Nando De Kolo (Fenerbahče) – 2.400.000

7.   Jan Veseli (Fenerbahče) – 2.200.000

8.   Serhio Ljulj (Real Madrid) – 2.000.000

9.   Valter Tavares (Real Madrid) – 2.000.000

10.  Kori Higins (Barselona) – 2.000.000

10.  Aleks Abrines (Barselona) – 2.000.000

To je dakle što se tiče najplaćenijih i onih koji prebacuju granicu od 2.000.000 evra. Eurohoops dalje navodi da ovu grupu igrača prate Kostas Slukas (Olimpijakos), Nik Kalates (Panatinaikos), Serhio Rodrigez (Olimpija Milano), Malkolm Dilejni (Olimpija Milano) i Vil Klajburn (CSKA Moskva) sa godišnjim platama od oko 1.800.000 dolara neto.

Toko Šengelija (CSKA Moskva), Fakundo Kampaco (Real Madrid) su nešto ispod, kao i Rudi Fernandez (Real Madrid) sa platom od 1.700.000 dolara godišnje. Negde u tu kategoriju Eurohoops svrstava i Efesovog pleja Vasilija Micića, te Makabijevog Skota Vilbekina.


tagovi

Nikola MirkovićŠejn LarkinNikola MilutinovMajk DžejmsAleksej ŠvedNando De KoloJan VeseliSerhio LjuljValter TavaresKori HiginsAleks AbrinesVasilije MicićSkoti VilbekinTornike ŠengelijaFakundo KampacoRudi FernandezKostas SlukasNik KalatesSerhio RodrigezMalkom DilejniVil Klajburn

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara