Najteži Đorđevićev ispit do sada

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.19. | 08:57

Virtus na domaćem terenu igra protiv prošlogodišnjeg polufinaliste Evrokupa (20.30)

Srpska dijaspora u Bolonji za sada ređa isključivo pobede. Četiri u italijanskoj Legi A, te dve u Evrokupu na startu sezone dovoljne su za širok osmeh na licu u ovom italijanskom gradu. Zbog toga se bivši selektor Srbije, a sadašnji trener Virtusa, Aleksandar Đorđević, nada nastavku pozitivne serije protiv River Andore.

Vredno se radilo ovog leta u Bolonji, a rezultati tog rada polako, ali sigurno izlaze na videlo. Dovedena su brojna pojačanja, od kojih se posebno ističu dva – Stefan Marković i Miloš Teodosić. I dok je popularni Pefi delio asistencije šakom i kapom od samog starta, Teo mu se priključio nešto kasnije zbog povrede koju je doživeo u pripremnom periodu sa reprezentacijom Srbije.

Izabrane vesti

Nadali su se u Virtusu da rade pravu stvar od samog početka. Dobri rezultati u pripremnom periodu i pobeda nad Fenerbahčeom ulila je nadu navijačima da klub može da „puca“ na veliko. Sve je podignuto na još veći nivo nakon pobeda nad Virtus Romom, Pistojom, Venecijom i Pezarom u Legi A, te Ulmom i Makabi Rišonom u Evrokupu.

No, ovog utorka na red dolazi najveći ispit do sada – River Andora. Klub za koji igra srpski košarkaš, Dejan Todorović, pokušaće da pomrsi račune Aleksandru Đorđeviću. Sastav iz španske ACB lige u Evrokupu za sada ima polovičan učinak, pošto je upisao pobedu na domaćem terenu protiv Ulma, kao i poraz u gostima od Monaka na otvaranju.

Prethodne sezone, veoma malo je nedostajalo da odu sve do samog kraja i finala Evrokupa. Zaustavljeni su u polufinalu od berlinske Albe, koja je kasnije u finalu izgubila od Valensije. Sastav koji je tada igrao, doduše, ne može se mnogo uporediti sa ovim koji će večeras istrčati na parket „Paladoce“.

Ipak, bez obzira na to, Andora predstavlja veoma jakog protivnika, koji već godinama unazad prikazuje dobre igre u španskom prvenstvu. Trenutno se nalaze u sredini tabele sa polovičnim učinkom nakon četiri kola.

EVROKUP – 3. KOLO

Grupa A

Utorak
20.30: (1,25) Virtus Bolonja (17,0) Andora (4,40)

Sreda
18.30: Makabi Rišon – Monako
19.00: Ulm – Promiteas

Grupa B

Utorak
18.00: (1,70) Ritas (14,5) Partizan (2,30)
20.00: (1,60) Venecija (14,5) Tofaš (2,55)

Sreda
18.30: Lokomotiva Kubanj – Limož

Grupa C

Sreda
20.45: Breša – Cedevita Olimpija
20.45: Huventud – Darušafaka
20.45: Nanter – Uniks 

Grupa D

Utorak
20.45: (1,35) Unikaha (16,0) Galatasaraj (3,50)

Sreda
19.30: Trento - Oldenburg
19.45: Budućnost - Arka Gdinja

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara