Dušan Miletić i Gregor Glas (Foto: Starsport)
Dušan Miletić i Gregor Glas (Foto: Starsport)

Najubedljivija pobeda u istoriji ABA lige sa potpisom Partizanovih mladih lavova

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.01.22. | 16:07

Gregor Glas i Dušan Miletić vodili crno-bele do istorijskog trijumfa

Košarkaši Partizana su 5. januara 2022. godine iskoristili priliku da ispišu istoriju ABA lige. Dočekali su desetkovani Split u 15. kolu ABA lige i predvođeni tandemom Gregor Glas - Dušan Miletić došli do najubedljivijeg trijumfa od nastanka takmičenja. Slavili su sa čak 60 poena razlike (109:49), što dosad nikome nije pošlo za rukom u regionalnom prvenstvu.

Teško da bi Splićani izbegli poraz i da su došli u punom sastavu, ali poslednjeplasiranom timu lige se mora odati priznanje što je u teškim okolnostima izašao na crtu jednom od favorita za titulu. Pokušali su puleni Srđana Subotića da se nose sa favorizovanim rivalom, ali činjenica da su veći deo susreta nastupali sa sedmoricom igrača (od kojih se jedan i povredio) dovela je do toga da pretrpe najteži poraz u istoriji Jadranske lige.

Izabrane vesti

Partizan je možda sporo ušao u meč, ali čim su se puleni Željka Obradovića odlepili i zaigrali rasterećenije lopta je konstantno pronalazila put do dna mrežice. Razlika je rasla iz minuta u minut, sve do istorijskih +60. Tako je oboren rekord ABA lige, koji je držala zagrebačka Cedevita (120:62 protiv Zadra - 08. oktobar 2016. godine).

Crno-beli su na kraju ubacili 13 trojki iz 22 pokušaja (59,1 odsto) i za dva šutirali sa 64,7 odsto upešnosti (31/46). Veče su obeležila dva mlada igrača - Glas i Miletić. Slovenac koji je u klub stigao minulog leta iz Dinamika igra sjajno u poslednje vreme, a protiv Splićana je postavio rekord karijere - 19 poena i indeks 27. Jednako koristan bio je i talentovani centar, koji je sjajno iskoristio ukazanu šansu i za 18 minuta ubeležio dabl-dabl - 18 poena i 10 skokova.

Glas je posle utakmice istakao da su joj crno-beli pristupili kao i svakoj drugoj, ali i da se već okreću narednim obavezama i utakmici sa italijanskim Trentom u devetom kolu Evrokupa (12. januar, 20.30).

"Ušli smo u utakmicu kao i svaku drugu. Znali smo da moramo da krenemo agresivno, budemo skoncentrisani u odbrani i da igramo brže, na kontranapad - to smo i uradili. Možemo da budemo zadovoljni, došli smo do pobede i sad imamo malo više vremena za pripremu sledeće utakmice", rekao je Glas.

Napominje da je ključ uspeha u radu na treninzima.

"Dobro smo trenirali, to prenosili na teren. Od toga uvek moramo da pođemo. Fokusirani smo da dobro radimo, da bi na utakmici dobro igrali".

Malo ko je minulog leta mogao da očekuje da će Glas postati važan šraf u Obradovićevoj mašineriji. Strpljivo je radio, dočekao priliku i iskoristio je na najbolji način.

"Zadovoljan sam što dobijam priliku, trudim se da igram što konkretnije, da ne pravim greške, da igram kako se dogovorimo i to mi je najbitnije".

Najmlađi Partizanovi igrači kako sezona odmiče imaju sve veći doprinos rezultatima.

"Kod nas uvek mora da bude prisutna velika želja za igru u odbrani i napadu. Moramo da budemo koncentrisani. Danas smo malo digli agresivnost, hteli smo da iako smo imali veliku prednost da igramo pametno, mislim da smo to i uradili", zaključio je 20-godišnji šuter.

Miletić je od početka sezone uglavnom bio u senci Balše Koprivice i Alena Smailagića. U međuvremenu je konkurenciju na centarskoj poziciji pojačao i Matijas Lesor. Partijom protiv Splita dokazao je da može ravnopravno da se bori za prostor sa trojicom navedenih košarkaša.

"Dobro je što smo pobedili zbog korone koja se širi. Već imamo jedno kolo da nadoknadimo. Sada možemo da se spremimo za sledeće utakmice, da na gubimo vreme. Pobedili smo, to je bitno zbog psihičkog dela, da nastavimo da dobijamo utakmice. Spremamo se dalje, kreće drugi deo sezone i nadam se najboljim rezultatima".

Zadovoljan je što je iskoristio ukazanu šansu i napominje da će nastaviti da traži minute kroz naporan rad.

"Ja sam tu da pomognem ekipi kako god je to moguće. Trener to vidi, moje je da radim, čekam šansu da pomognem. Drago mi je da sam igrao i da sam iskoristio šansu koju sam dobio", izjavio je Dušan Miletić.



tagovi

KK PartizanGregor GlasDušan Miletić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara