Mario Nakić (© Star Sport)
Mario Nakić (© Star Sport)

Nakić: Igokea nije korak unazad, o reprezentaciji kada dođe vreme za to

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.09.22. | 14:52

Nekadašnji košarkaš Real Madrida će naredne sezone igrati na parketima ABA lige

Igokea u novu sezonu ulazi sa izmenjenim rosterom, a najzanimljivije pojačanje je bilo dolazak Marija Nakića, sina proslavljenog košarkaša Partizana. Nekadašnji mladi as Real Madrida je već pokazao da će biti ozbiljan deo planova u Igokei i to na pripremnom turniru Liburnia kup. Svaki njegov potez pratio je i Ivo Nakić, član šampionske generacije crno-belih iz 1992. godine.

Izabrane vesti

"Tata je, naravno, bio na tribini. Svaki put daje košarkaške savete, ne popušta, ha, ha", kaže 21-godišnji Mario Nakić, rođeni Beograđanin, koji je u mlađim kategorijama igrao za Zemun i Partizan, ali se već kao 14-godišnjak preselio u veliki Real Madrid.

Nakić je Real predvodio i do titule pobednika juniorske Evrolige 2019. godine, a tada je proglašen i MVP-jem turnira. Igrao je i za seniore Reala, da bi u leto 2020. godine potpisao sa belgijskim Ostendeom, kojeg vodi hrvatski trener Dario Gjergja, a s kojim je osvojio i titulu prvaka Belgije i Kup. Prošlu sezonu je proveo u Andori, a ovoga leta svoj razvoj je odlučio da nastavi u Igokei koja igra ABA ligu.

"Ma, ne bih rekao da mi je dolazak u Igokeu korak unazad. Već sam i izjavio da ne razmišljam o mom dolasku na taj način, već smatram ovo super prilikom jer Igokea ostvaruje dobre rezultate i u ABA ligi i u Ligi šampiona. Takođe je klub koji je izbacio puno igrača i koji su kasnije prešli na veću stepenicu. Srećan sam što sam ovde i mislim da je to dobro za mene i zasad sam zadovoljan. Došao sam da radim i da se dokažem".

Igokea će ove subote otvoriti sezonu u ABA ligi domaćom utakmicom s Mornarom, a osvajanje Liburnia kupa joj je poslužilo kao odlična priprema za ono što sledi. Nakić i društvo su u finalu uverljivo svladali Cividale (97:75), ali su ih u polufinalu Pardubice pomalo namučile.

"Nije bila lagana utakmica protiv češke ekipe, otvorili smo dobro i mislim da smo držali neku razliku, ali onda su usledili padovi u obrani. Nedostaje nam još da se taktički uigramo, ovo su nam sada bile prve utakmice s dva plejmejkera, tako da se i dalje uigravamo, ali sve u svemu, najbitnije su pobede."

Nakić je nedavno pratio i Evrobasket, gde je očekivano navijao za Srbiju i Hrvatsku, ali i ostale zemlje iz regije.

"Imam mnogo prijatelja u svim ekipama iz regije pa sam navijao i za Sloveniju, Crnu Goru, BiH… Pratio sam sve utakmice, nažalost, rezultati nisu na kraju bili najbolji, ali naši ljudi su uvek navikli na medalje. Svaka čast svim reprezentacijama i momcima, sigurno su dali sve od sebe i odigrali najbolje što su mogli, ali to je košarka, sledeće takmičenje mislim da ćemo ostvariti bolje rezultate."

A upravo je pitanje reprezentacije i Nakića česta tema srpskih i hrvatskih medija. Mladi košarkaš može igrati za očevu Hrvatsku, kao i za Srbiju gde je rođen i odrastao. On još uvek nije zaigrao niti za jednu reprezentaciju, čak niti u mlađim kategorijama, a iako se pre tri godine pisalo da je odabrao Srbiju, čini se da konačna odluka još uvek nije pala.

"Odabir reprezentacije? O tome ćemo kad bude vreme za to", kratko je zaključio Mario Nakić, a prenosi Novi list.


tagovi

Mario NakićABA ligaIgokea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara