Džejms Naneli (© ABA liga)
Džejms Naneli (© ABA liga)

Naneli, Koprivica i Panter održali čas košarke studentima u Podgorici

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.24. | 18:59

Nije bilo lako za Partizan, ali Džejms Naneli je pokazao klasu na parketu u Podgorici posle čega je klub iz Humske preuzeo drugu poziciju na tabeli

Ko je pomno pratio ABA ligu i Partizan Mozzart Bet u prethodne dve sezone, zna koliko je SC Derbi umeo da namuči klub iz Humske. Bilo je senzacionalnih pobeda studenata, ali ovoga puta profesorski je odigrao Džejms Naneli, a ulogu asistenta na predavanju imao je Balša Koprivica. Pomenuti tandem je održao čas košarke žilavim igračima SC Derbija koji su borili, ali na kraju su morali da priznaju da su u ovom momentu izabranici Željka Obradovića bolji u 24. kolu ABA lige konačnim rezultatom 84:78.

Postajala je strepnja, da se Partizan previše istrošio u prethodnih nekoliko dana zbog duplog programa u Evrolgi gde je savladana Baskonija, a potom je Real slavio u Beogradu. U nekim ranijim slučajevima, Partizan je redovno u ABA ligi ostajao bez energije što je protivnik umeo da iskoristi. Sada se to međutim nije desilo.

Izabrane vesti

Jeste SC Derbi imao prednost tokom ovog meča i još jednom pokazao da se radi o izvanrednoj ekipi koja možda i igra iznad svojih mogućnosti, ali kada je Džejms Naneli na nivou... spasa nema. Izvanredan je bio i Balša Koprivica, ali i Kevin Panter koji je izrutinirao ovaj meč.

Ipak, sve je počelo od Nanelija koji je imao ulogu plejmejkera i strelca. Pogađao je kada je bilo najbitnije, pronalazio Koprivicu koji je nemilosrdno zakucavao... a u pojedinim momentima kada bi situacija u napadu izgledala izgubljeno, onda bi odjednom Panter sevnuo sa dva driblinga i košem. Kada se sve to sabere, na kraju rutinska pobeda Partizana.

Ovom pobedom je Partizan skočio na drugo mesto na tabeli, ali ključan meč za raspored na tabeli odigraće se naredne nedelje, ponovo u Morači. Tada će protivnik biti Budućnost.

Što se tiče statistike, prednjačio je Balša Koprivica. Imao je 20 poena i osam skokova. Posebno je bila impresivna njegova treća deonica kada je nanizao osam poena i doneo preokret. Naneli je dodao 17 uz pet skokova, tri asistencije. Panter je imao 16 poena uz izvanredan šut iz igre. Pogodio je sedam od 10 šuteva.

Na drugoj strani ubedljivo najbolji je bio Dokins sa 21 poenom, ali to na kraju nije bilo dovoljno da se pripreti crno-belima.

ABA LIGA - 24. KOLO

Četvrtak

FMP - Budućnost 84:76

/Stepanović 30 - Rajt 27/

Petak

Borac Mozzart - Zadar 89:81

/Segu 24 - Mazalin 21/

Split - Cibona 76:83

/Saliven 16 - Aranitović 19/

Subota

Cedevita Olimpija - Mornar 105:89

/Omić 20 - Gavrilović 26/

Igokea - Krka 90:84

/Filipović 21 - Špan 23/

Nedelja

Studentski Centar - Partizan Mozzart Bet

Ponedeljak

20.00 Crvena zvezda - Mega

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara