Džejms Naneli (© MN Press)
Džejms Naneli (© MN Press)

Nanelijevi procenti za divljenje: Partizanovo pojačanje najbolji šuter Evrolige svih vremena

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.07.22. | 14:38

Američki košarkaš jedini je učesnik kontinentalnog takmičenja koji je tokom čitave karijere u istom šutira preko 49 odsto za dva, dok uporedo ima više od 90 odsto sa linije za slobodna bacanja i 45 odsto za tri.

Povratak Partizana u Evroligu izaziva veliku pažnju, pa vrlo često zvanični nalog elitnog takmičenja posvećuje prostor novih igraćima crno-belih. U centru pažnje je bio Džejms Naneli, tačnije njegovi neverovatni procenti u šutu iz igre.

Američki košarkaš jedini je učesnik kontinentalnog takmičenja koji je tokom čitave karijere u istom šutira preko 49 odsto za dva, dok uporedo ima više od 90 odsto sa linije za slobodna bacanja i 45 odsto za tri.

Izabrane vesti

Pre dolaska u Partizan, Naneli je šutirao sa 49,6 odsto uspeha za dva, 45,2 odsto za tri i 90,3 odsto sa penala. Tokom epizoda u Fenerbahčeu, Olimpiji i Makabiju je na prosecima od 9,5 poena, 2,6 skokova i 1,8 asistencija na 114 utakmica.

Kada se pogleda večita lista Evrolige kada su procenti u pitanju. Naneli zauzima visoke pozicije.

Nova Partizanova akvizicija ima šesti najbolji procenat za tri svih vremena. Zanimljivo da je prvi na ovoj listi Švajcarac Harol Mražek koji je svojevremeno nosio dres Asvel. On ne igra već preko 15 godina, a 64 utakmice Evrolige ubacivao je 47,7% šuteva za tri poena. Slede Džon Dibler (47,1%), Mindaugas Zukauskas (46,4%), Peteri Koponen (46,2%), i Keni Gregori (45,7%).

Što se tiče procenata za dva poena, situacija je drugačija. Zbog prirode pozicije. Naime, kada se pogledaju procenti za dva poena, dominiraju centri, što je i očekivano. Najbolji procenat svih vremena ima petica CSKA Moskve, Saša Kun, neverovatnih 70%. Sledi gorostas Real Madrida Edi Tavares sa 69,4.

Naneli je na ovoj listi na 311. mestu, odmah ispred Stefana Jovića. Naneli je na procentu od 49,6.

Za kraj, procenti sa linije za slobodna bacanja. Prednjači neprikosnoveni Nando De Kolo sa 93,5%, odmah iza njega je Šarunas Jasikevičijus sa 92,3%.

Naneli je na vrlo visokoj osmoj poziciji sa 90,3 posto.

U sezoni za nama, Naneli je za „Ponos Izraela“ odigrao 32 utakmice u Evroligi. Tokom ligaškog dela, novi košarkaš crno-belih je na 29 utakmica imao 14,1 poen po meču, dok je u tri utakmice plej-ofa, prosečno postizao 11 poena. Pored pomenutih klubova, igrao je i za Kavalu, Bejkersfild, Atlantu, Teksas, Filadelfiju, Estudijantes, Makabi Ašdod, Avelino, Minesotu, Hjuston, Šangaj Šarkse i Nju Orleans Pelikanse.




tagovi

Džejms NaneliKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara