Džejms Naneli (© Star Sport)
Džejms Naneli (© Star Sport)

Nanelijevih 68 trojki, ali ona u Splitu pokazala zbog čega je u Partizanu: Nije ovo novo za mene

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.03.23. | 08:18

Na šest sekundi pre kraja pri vođstvu Splita, lopta je išla u ruke Džejmsu Naneliju koji je doneo trijumf

Kada je Džejms Naneli došao letos u Partizan Mozzart Bet, svi su očekivali da je ekipa Željka Obradovića dovela prekaljenog evroligaša koji je u stanju sam da reši mečeve šutem. Igrao je sporadično ove sezone, takva mu je bila i minutaža, ali u Splitu je pokazao ko je i šta je.

Bio je klub iz Humske na ivici šokantnog poraza u prepunim Gripama. Split je igrao najbolju utakmicu ove sezone u 20. kolu ABA lige. Na šest sekundi pre kraja Dominik Mavra je doneo prednost domaćinu 95:93. Toliko puta ove sezone smo bili svedoci poraza crno-belih u finišu utakmica. Obradović je očekivano pozvao minut odmora i nacrtao dobro poznatu akciju iz auta koju je nebrojano puta koristio i dok je sedeo na klupi Fenerbahčea kada je uostalo prvi put sarađivao sa Nanelijem.

Izabrane vesti

Amerikanac je izveo loptu iz auta, potom dobio sjajan blok saigrača, lopta se vratila u njegove ruke, a onda hladnokrvan šut za pobedu... 96:95.

"I'm not new to this I'm true to this", rekao je Naneli za klupsku televiziju posle pobede u Splitu, što u slobodnom prevodu znači da ovakvi šutevi nisu ništa novo za njega.

Naneli punih 10 godina igra profesionalnu košarku, a klub iz Humske mu je čak 18. u karijeri. Česte promene sredine pokrenule su glasine da je američki krilni igrač težak za saradnju, ali u Evropi samo kod jednog trenera se zadržao duže od jedne sezone - kod Željka Obradovića u Fenerbahčeu s kojim je osvojio dve titule šampiona Turske. I u Humskoj se vidi zbog čega je saradnja bila na duže staze. Žoc veruje Amerikancu da preuzme odgovornost, posebno u ovom delu sezone kada je drastično podigao formu.

Podsetimo da je američki košarkaš stigao u Partizan kao jedini učesnik Evrolige koji je tokom čitave karijere ima preko 49 odsto šuta za dva, 90 odsto sa linije za slobodna bacanja i 45 odsto za tri, tačnije 49,6 odsto za dva, 45,2 odsto za tri i 90,3 odsto sa penala. Ovi procenti su ove sezone pali, ali kada god bi Obradović zakucao Nanelija na klupu, niste nikada mogli da ga vidite nezadovoljnog. Uvek je strpljivo čekao priliku. U Splitu se strpljenje isplatilo.

"Željko Obradović je jedan od najvećih razloga što sam sada u Partizanu. Postoje neke laži koje se šire unaokolo koje su vezane za moje ime, a nisu tačne. Pozvao me je tokom leta, rekao mi je da ne veruje u ono što se priča o meni, da zna ko sam i šta mogu, razume me, a razumem i ja njega. Imamo dobar odnos", rekao je bio Naneli na prvom treningu u crno-belom dresu.

Najstariji član crno-belog tima je upoznao Obradovića još 2016. kada je iz Avelina stigao u Fenerbahče.

"Nije bilo lako prvih nekoliko meseci, ali kada sam se navikao na njega i njegov način rada, sve je postalo lakše i više mi iskreno ništa ne smeta u načinu na koji vodi ekipu. Njega zanima samo tim i pobede, ne razmišlja o statistici, niti koji igrač ima najviše skokova ili najviše poena, zanima ga tim i pobeda na toj utakmici i kako je neko pomogao ekipi da ostvari zacrtani cilj".

Sve ovo što je rekao na prvom treningu pretočilo se u stvarnost tokom sezone. Naneli se isprofilisao u specijalistu ekipe Partizana. U stanju je šutem da izrešeta bilo kog protivnika, navijači su se u to uverili prvi put protiv Efesa. Do sada ubacio je 39 trojki u ABA ligi i 29 u Evroligi. Ipak, nijedna od njih nije bila bitna kao ova protiv Splita koja je pored očigledne pobede na utakmici održala crno-bele u igri za prvo mesto na tabeli što je posebno bitno za plej-of.

ABA LIGA - 20. KOLO

Petak

MZT Skoplje - FMP Železnik 87:82

/Kefi 26 - Izundu 18/

Subota

Split - Partizan Mozzart Bet 95:96

/Šortrer 25 - Naneli 18/

Budućnost - Zadar 76:68

/Grin 17 - Božić 25/

Nedelja

15.30 (12,00) Cibona (28,00) Crvena zvezda (1,03)

19.00 (1,07) Cedevita (25,00) Igokea (8,50)

Ponedeljak

18.00 Borac Mozzart - Studentski centar

20.00 Mega - Mornar



tagovi

KK PartizanDžejms Naneli

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara