©AFP
©AFP

NBA: Bogdanović i Pokuševski u sjajnom ritmu

Vreme čitanja: 5min | sre. 07.04.21. | 19:41

Devet mečeva na programu NBA lige u večeri između srede i četvrtka, četiri srpska košarkaša će kročiti na teren

Večerašnji raspored u NBA ligi donosi nam devet utakmica. Na parket će četiri srpska košarkaša - Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Aleksej Pokuševski i Boban Marjanović, a najzanimljivija utakmica je ona koja se igra najkasnije - u četiri ujutro po našem vremenu. Upravo je ta utakmica, duel između Finiks Sansa i Juta Džeza, nešto najlepše šta se dogodilo ove sezone u NBA ligi, pa sa njom počinjemo i naše predloge za večerašnje NBA klađenje.

FINIKS SANS - JUTA DŽEZ (ukupno poena na meču (225,5), tip manje, kvota 1,85)

Izabrane vesti

Da vam je neko pre početka NBA sezone rekao da će nakon 50 odigranih utakmica najbolji skor imati Juta, a drugi Finiks, verovatno biste mu rekli da je lud. Međutim, pogled na tabelu govori kako su Džez i Sansi trenutno dve najbolje ekipe u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Daleko od toga da su oni i najveći favoriti za osvajanje prvenstva, ali sada se itekako moraju ozbiljno uzeti u obzir sve priče oko plej-ofa i borbe za titulu prvaka. I zato je utakmica koja se igra večeras zanimljiva svim ljubiteljima košarke jer treba videti kako ove dve ekipe izgledaju kada igraju jedna protiv druge, a ovo je prava prilika jer niti Finiks niti Juta nemaju nikakvih problema s povredama. S obzirom da obe ekipe igraju stvarno dobru i lepu košarku, ne usuđujemo se da prognoziramo ko će pobediti u ovoj utakmici, ali nam se opklada na "manje" poena u meču čini jako dobrom. Naime, ove dve ekipe su u samom vrhu NBA lige po odbrani. U Zapadnoj konferenciji samo Lejkersi primaju manje poena (105,8), od Jute (107,2), a odmah iza Džeza dolazi Finiks (107,7). Kada se tome doda da je u prvoj utakmici ova dva tima bilo puno manje poena (201, rezultat 106:96 za Finiks), od današnje margine, onda je ovo opklada koja mora biti na NBA tiketima.

BOGDAN BOGDANOVIĆ (broj poena (15,5), tip više, kvota 1,85)

Bogdan je napokon uhvatio formu. Prvi deo sezone u Atlanti nije nimalo izgledao dobro - povrede i loša forma obiležele su prve mesece srpskog košarkaša u novom klubu, a kako su i Hoksi izgledali dosta slabije nego se očekivalo od njih na početku sezone, tako su se počela postavljati pitanja o tome hoće li Bogdanović uopšte da dočeka kraj sezone u Atlanti. Pre kraja prelaznog roka bilo je priča o tome kako bi on mogao da završi u nekom drugom klubu, ali na kraju je ostao u Atlanti i počeo da igra dobro. U zadnjih pet utakmica Bogdan je na proseku od 21,4 poena, 5,4 asistencija i 4,6 skokova, a od tih pet utakmica Hoksi su pobedili u četiri. Atlanta je sada ne četvrtom mestu na Istoku šta bi joj donelo prednost domaćeg terena u plej-ofu, a to znači da mesta za opuštanje nema. Nakon šta su sinoć pobedili Nju Orleans, danas igraju protiv Memfisa koji ne igra loše, ali koji ipak nije na nivou one odbrane koju su igrao kada su u klubu bili Majk Konli, Mark Gasol, Zek Rendolf i drugi. To znači da bi Bogdan mogao dobiti prostora za svoje šuteve, a s obzirom u kakvoj se formi nalazi, ova margina bi lako mogla da bude prebačena.

KARL ENTONI TAUNS (broj poena (27,5), tip više, kvota 1,85)

Puno se već pisalo o teškoj godini koju je imao Karl Entoni Tauns. Jedan od najboljih mladih centara u celoj NBA ligi je imao puno porodičnih problema s Kovidom od kojeg mu je umrla majka i još nekoliko rođaka. U jednom trenutku je izgledalo kao da će Tauns odustati od košarke, a kada je i on oboleo od Kovida, stvarno se činilo kao da nema smisla mladića gurati u sport. Međutim, on se od svega oporavio i u zadnje vreme opet počeo da igra jako dobro. U poslednjih 12 utakmica samo jednom nije ubacio 20 i više poena, a u 7 utakmica je postigao više od večerašnje margine. U zadnja tri meča Tauns je ubacio 30, 39 i 23 poena, a danas bi mogao otići iznad 27,5 poena i zbog dobre forme, ali i zbog činjenica da Minesota igra protiv Indijane koja ima dosta problema na poziciji centra. Domantas Sabonis je propustio zadnje dve utakmice, a sinoć se povredio i Majls Tarner. To Indijani ostavlja Gogu Bitadzea na poziciji centra, a on ipak nije igrač koji bi u odbrani mogao napraviti puno problema Taunsu.

ALEKSEJ POKUŠEVSKI (broj poena (12,5), tip više, kvota 1,85)

Mladi srpski košarkaš već je u svojoj ruki sezoni proživeo puno toga. Oklahoma ga je jako želela i dala mu priliku da već u pripremnim utakmicama igra dosta minuta šta je on tada iskoristio. Međutim, kada je počela sezone Pokuševski se suočio s "odraslim muškarcima" i doživeo potpuni pad u igri - nije mogao da pogodi okean, kako bi to Amerikanci rekli, pa je počeo da gubi i na minutaži. Usledila je epizoda u Razvojnoj ligi, gde je igrao jako dobro da bi se opet vratio u Oklahomu i počeo da igra puno bolje nego na početku sezone. Tome je sigurno pomogla činjenica da je Tander odlučio potpuno baciti sezonu u vetar i koncentrirati se na razvoj mladih igrača. Samim time i Pokuševski ima dosta minuta šta je on počeo da koristi. Procenti šuta su počeli da rastu, a u zadnje vreme je to na stvarno jako dobrim brojkama. U tri utakmice koje je igrao u aprilu ima 15,7 poena uz 3,7 skokova, 2,7 asistencija i 1,3 blokadu po utakmici. Uz to, procenat šuta mu je 39,1%, a trojke pogađa s 44,4% uspešnosti. Najvažnije je da igra prosečno 31,7 minuta po utakmici šta znači da mu u Tanderu itekako veruju. Pokuševskom pomaže i činjenica da je povređen Šej Gildžes Aleksander pa Oklahoma nema previše napadačkih opcija šta znači da Pokuševski ima dosta šuteva. U niti jednoj od zadnjih pet utakmica nije imao manje od 10 šuteva po utakmici, a kada ima solidan procenat šuta, onda ova margina ne bi trebala da bude problem. Oklahoma večeras igra protiv Šarlote koja ima velikih problema s povredama pa mi utakmica moga biti dosta otvorena. To bi značilo da će biti dosta koševa, a to je ono šta nam treba da ova opklada prođe.

NBA

Četvrtak

01.00: (1,75) Indijana (12,5) Minesota (2,30)

01.00: (2,50) Orlando (13,0) Vašington (1,65)

01.30: (1,65) Boston (13,0) Njujork (2,50)

01.30: (1,30) Bruklin (15,0) Nju Orleans (4,00)

02.00: (1,65) Atlanta (13,0) Memfis (2,50)

02.00: (5,50) Hjuston (20,0) Dalas (1,17)

02.00: (2,95) Oklahoma (13,0) Šarlot (1,50)

03.00: (1,40) Denver (14,0) San Antonio (3,35)

04.00: (2,25) Finiks (12,5) Juta (1,80)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Juta DžezFiniks SansBogdan BogdanovićAleksej PokuševskiKarl Entoni Tauns

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara