Bojan Bogdanović (© Star Sport)
Bojan Bogdanović (© Star Sport)

NBA Hrvatska ide na Dončića: Bogdanović spreman za FIBA prozore

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.06.22. | 15:12

Selektor Hrvatske Damir Mulaomerović saopštio širi spisak

Hrvatska košarkaška reprezentacija sa najjačim mogućim snagama ulazi u narednki kvalifikacioni prozor. Selektor Damir Mulaomerović objavio je spisak igrača na koje računa, a među njima su Bojan Bogdanović, Ivica Zubac i Mario Hezonja.

Hrvatska 30. juna igra protiv Slovenije, a trećeg jula dočekuje Finsku.

Izabrane vesti

Posebno će biti zanimljiv okršaj u Sloveniji za koju će nastupati Luka Dončić.

Hrvatska igra u Grupi C i do sada je je upisala samo jednu pobedu uz tri poraza što je dovoljno za četvrto mesto. U grupi vodi Finska (3-1), a slede Slovenija (2-2) i Švedska (2-2). Tri ekipe iz grupe plasiraće se u narednu fazu kvalifikacija.

''Odlučili smo se za jedan širi spisak od 26 igrača. Bilo je dosta nepoznanica oko igranja NBA igrača, a u međuvremenu smo dobili potvrdu da oni mogu trenirati od 27. juna pa nadalje, dakle samo tri dana pre utakmice. Stoga imamo širi spisak, a svi su igrači zaslužili biti na njemu. Iz te baze ćemo izabrati one koji će 15. juna doći na pripreme. Tako ćemo pozvati i nekoliko igrača više jer nećemo biti u mogućnosti koristiti NBA igrače do 27. Naravno da ćemo gledati i ko je kad završio sa takmičenjima i da neke momke osvežimo i nadam se da će nas što više doći na početno okupljanje', rekao je selektor Mulaomerović.

Kompletan sastav Hrvatske: Roko Rogić, Goran Filipović, Lavro Gnjidić, Mate Kalajžić, Borna Kapusta, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Filip Krušlin, Sven Smajlagić, Mateo Drežnjak, Toni Perković, Dominik Mavra, Toni Jelenković, Ivan Ramljak, Pavle Marčinković, Toni Nakić, Roko Prkačin, Željko Šakić, Tomislav Zubčić, Matej Rudan, Dario Drežnjak, Dragan Bender, Ivica Zubac, Ante Žižić, Karlo Matković, Danko Branković


tagovi

Košarkaška reprezentacija HrvatskeBojan BogdanovićMario Hezonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara