©AFP
©AFP

NBA: Idealna prilika za Vučevića da zasija, puno prostora za Zupca u derbiju Los Anđelesa

Vreme čitanja: 5min | ned. 04.04.21. | 16:34

Dve utakmice u evropskom terminu, još pet posle ponoći

NBA program nedeljom često donosi nekoliko zanimljivih utakmica koje se igraju u 'našem', evropskom terminu, a tako je i večeras. Već u 20 sati po našem vremenu igraju Čikago Bulsi i Bruklin Netsi, a u 21:30 je na rasporedu 'bitka za Los Anđeles', odnosno dvoboj Klipesa i Lejkersa koji će, doduše, biti osiromašen jer neće igrati Lebron Džejms i Entoni Dejvis. U ponoć je na rasporedu zanimljiva utakmica na Istoku, ona između Bostona i Šarlote, a u noći se još igraju mečevi Filadelfija - Memfis, Atlanta - Golden Sejt, Hjuston - Nju Orleans i Denver - Orlando. Mi smo za vas iz tih utakmica odabrali četiri saveta za klađenje.

NIKOLA VUČEVIĆ (broj poena (21,5), tip više, kvota 1,75)

Izabrane vesti

Nisu se Čikago Bulsi proslavili od kada je u njihove redove došao Nikola Vučević. Crnogorski košarkaš je bio najveća zvezda poslednjeg dana prelaznog roka u NBA ligi a Bulsi su odlučili da je upravo on ono što im nedostaje za napad na plejof u ovoj sezoni. Međutim, nakon šta je Vučević iz Floride preselio u Čikago, Bulsi su izgubili sve četiri utakmice, ali za to najmanje krivnje ima Vučević. Jednostavno, ekipa iz Čikaga ima još uvek previše 'rupa' u svojem sastavu, a ni raspored im nije išao na ruku jer su imali turneju po Zapadu i to sve protiv ekipa koje se nalaze među osam najboljih u toj konferenciji. Ni večeras Čikagu neće biti lako jer igra protiv Bruklin Netsa, ali to ne bi trebalo sprečiti Vučevića da ima dobru utakmicu. On je u dresu Orlanda ove sezone već tri puta igrao protiv Bruklina i imao prosek od 28 poena. Niti jednom nije postigao manje od 22 poena, a u ove četiri utakmice u Čikagu je na proseku od 20,8 poena. Ukratko, problem Bulsa nije u tome hoće li crnogorski košarkaš postići dovoljno poena jer će on to prema pravili napraviti. A hoće li Bulsi izgubiti ili ne, to nas u ovom slučaju ne zanima.

TERI ROZIR (broj poena (23,5), tip više, kvota 1,85)

Kada biste sada pitali nekog navijača Bostona bi li želio da je u njegovom timu Kemba Voker ili Teri Rozir, verovatno bi vam odgovorio da bi prednost dali ovom drugom. Upravo su ova dva igrača zamenili klubove u leto 2019. godine, a iako je tada Voker bez razmišljanja bio bolji igrač, sada razlika nije toliko, ako je i uopšte. Posebno se to odnosi na činjenicu da je Rozir puno bolje igra u odbrani od Vokera, a da razliku u ugovoru uopšte ne spominjemo - Bostonu bi za budućnost puno bolje došo da u svojim redovima imaju Rozira koji je puno mlađi i dosta jeftiniji. No, stvari su takve kakve jesu, Rozir je sada u Šarlotu, a Hornetsi ove sezone izgledaju dosta dobro - trenutno drže četvrto mesto na Istoku i plej-of im ne bi smeo da pobegne. Međutim, imaju problema s povredama: Lamelo Bol neće igrati do kraja sezone, a sada se povredio i Gordon Hejvord. To znači da će Rozir morati preuzeti dodatnu odgovornost u napadu, a to bi mogla biti dobra stvar za naše tikete. On je ove godine na proseku od 20,3 poena po utakmici, a bez obzira šta je u zadnje dve utakmice postigao 12 i 15 poena, puno je važnije da je imao dosta šuteva - protiv Bruklina 11 šuteva za 12 poena u samo 27 minuta, a protiv Indijane 23 šuta za 15 poena u 39 minuta. U pet utakmica pre toga postizao je najmanje po 22 poena, a s obzirom da, kako smo rekli, večeras neće biti Hejvorda u ekipi, onda će Rozir opet imati dosta prostora za svoje napadačke akcije. Dodajmo to i činjenicu da će sigurno imati motiv da pokaže Bostonu da je pogrešio kada ga je pustio da ode u Šarlot i evo razloga da ga stavimo na naše tikete.

DŽA MORANT (broj poena (19,5), tip manje, kvota 1,85)

Dža Morant je prošle godine dobio nagradu za najboljeg rukija godine, a iako su mu brojke ove godine malo bolje (19,3 poena po utakmici uz 7,4 asistencije i 3,3 skoka - prošle godine 17,8 poena uz 7,3 asistencija i 3,9 skokova), ipak nismo potpuno oduševljeni njegovom igrom. I on je imao problema s povredama, puno igra toplo-hladno, a za navijače Memfisa je posebno zabrinjavajuće u kakvoj se Morant trenutno nalazi šuterskoj formi. Od poslednjih 13 utakmica samo je četiri puta postigao više od 16 poena, a ove sezone mu nikako ne ide šut za tri poena koji mu je tek na 25 odsto. Međutim, Grizliji i bez njega igraju sasvim solidno, u zadnjih 10 utakmica imaju skor 6-4, a trenutno drže deveto mesto na Zapadu šta im donosi nastup u plej-inu za plasman među osam najboljih. Večeras imaju težak zadatak i gostovanje kod Filadelfije, ekipe koja je uz Bruklin najbolja na Istoku, ali i ekipe, šta je za nas puno važnije, koja igra jako dobru odbranu koja Morantu očigledno ne odgovara. Naime, on u niti jednoj od dve utakmice koje je u karijeri igrao protiv Siksersa nije postigao više od 17 poena, a nadamo se da će to biti i večeras.

IVICA ZUBAC (broj poena (9,5), tip više, kvota 1,75)

Koliko god Los Anđeles Klipersi menjali koncept igre, Ivica Zubac ima stabilnu ulogu u ovoj ekipi. Prošle godine je bio startni centar, ovu sezonu počeo kao igrač s klupe, a sada je opet u prvoj petorci. Razlog za ponovo vraćanje u prvi plan je jasan - Serž Ibaka je povređen, a Klipersi osim Zupca praktično nemaju niti jednog pravog centra. To znači da će hrvatski košarkaš i protiv svojeg bivšeg kluba, Los Anđeles Lejkersa, imati veliku minutažu, a iako Zubac nije poznat kao veliki strelac, čini nam se da bi mogao da prebaci ovu marginu. Razlog je jednostavan - ni Lejkersi nisu u najboljem stanju šta se centarske pozicije tiče. Mark Gasol nije ispunio sva očekivanja, a pre nekoliko dana je rekao kako je nezadovoljan šta je pomaknut na klupu kada su Lejkersi potpisali Andrea Dramonda koji se odmah povredio. Povređen je i Entoni Dejvis pa je Gasol opet startni centar, a Montrezl Harel ulazi na tu poziciju s klupe. Daleko od toga da su to igrači koji ne mogu igrati bolje od Zupca, ali ovih 9,5 poena bi moglo da prođe. U susretu u kojem su Klipersi veliki favoriti, najviše nam se sviša upravo opklada na Zupca.

NBA

Nedelja

20.00: (2,30) Čikago (12,5) Bruklin (1,75)

21.30: (1,22) LA Klipers (16,0) LA Lejkers (5,00)

23.55: (1,30) Boston (15,0) Šarlot (4,00)

Ponedeljak

01.00: (1,65) Filadelfija (13,0) Memfis (2,50)

01.30: (2,25) Atlanta (12,5) Golden Stejt (1,80)

02.00: (2,95) Hjuston (13,0) Nju Orleans (1,50)

04.00: (1,03) Denver (33,0) Orlando (12,0)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Nikola VučevićStef KariTeri RozirDža MorantIvica Zubac

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara